Ha elveszik a b-kategóriás jogosítványt a többi megmarad?
Én az biztos elvenném minden jó sok időre.
Mert mivan ha az ittas vezetés miatt halálos balesetet okoz?
Vagy ha ti haltok ott meg, akkor lehet máshogy látnád a dolgokat.
Igen. Ha csak kategóriát vonnak be, akkor a többi kategóriát használhatja. Persze, csak ha már visszakapta a vezetői engedélyét, és a bíróság nem teljes, csak korlátozott vezetéstől eltiltást szab ki.
Nem a jogosítványt veszik el, hanem eltiltanak a vezetéstől.
Tehát minden kategória ugrik.
Lehet beadni egy méltányossági kérvényt, hogy a C kategória maradjon meg, mert munkavégzéshez szükséges, ezt általában (ha igazoltan munkavégzéshez kell) meg is adják 2-3 héten belül.
Ez egy igazolás, amivel C kategóriás járművet (de csakis kizárólag azt, sem alatta, sem felette semmi mást) vezethet.
Ettől függetlenül, még a procedúra, és a bünti marad, csak nem veszti el a munkáját.
Sosem értettem egyet a zéró toleranciával.
Sajnos futottam bele én is hasonló helyzetbe, szerencsére nálam nem jelzett be a szonda, de azóta vettem egy kvázi megbízható darabot, és mindig benne van a kesztűtartóba és ha picit is bizonytalan vagyok akkor tudom ellenőrizni.
Még a legkisebb büntetési tételnél is olcsóbb volt.
Amúgy pedig ha helyszínen elvevő történet van akkor ott már viszonylag jelentősebb mennyiség lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!