Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Lízing szerződés lezárása...

Lízing szerződés lezárása után hova kell majd mennem, és milyen költségeim lesznek?

Figyelt kérdés
A napokban kifizetem az autóhitelem fennmaradó részét, és lezárjuk a szerződést. Eddig csak üzembentartó voltam, és a törzskönyv is a banknál van. Az autót újan vettem, tehát kezdetektől én voltam az üzembentartója. Azt sejtem, hogy ilyenkor is kell menni okmányirodába átíratni, de ilyenkor is végig kell járni az eredetiség vizsgálatot, és ki kell fizetni minden átíratással járó költséget, vagy ebben az esetben csak egy egyszerűsített eljárásban a forgalmit cserélik, és csak annak a költségét kell kifizetnem? A forgalomba helyezés költségeit anno én fizettem. Új biztosítást is kell kötni ilyenkor, vagy elég jelezni a biztosítónak, hogy üzembentartó helyett tulajdonos lettem?

2020. máj. 2. 11:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az okmányirodai részben sajnos nem tudok segíteni, de a biztosításban igen.

Nem kell újat kötni, mert az üzembentartó személye, azaz a szerződő nem változik. Ha végigjártad az átíratást, és a tulajdonjog is a neveden van, akkor telefonon, vagy emailben jelzel a biztosítónak, hogy mostmár tied a gpj tulajdonjoga, és módosítsák. Ez évfordulóval kis kedvezményt is biztosíthat. Ha van casco is a hitel miatt, akkor amiatt is jelezni kell. Ha a bank társbiztosítottként be van jegyezve, akkor kelleni fog egy igazolást a banktól, hogy lezárták a hitelt. Ez által a társbiztosított bejegyzés törlésre kerül, valamint azon is módosítják a tulajdonost. :)

2020. máj. 3. 23:18
 2/4 A kérdező kommentje:

A casco-t már felmondtam, mert épp évforduló is lesz 1 hónap múlva. Arról már kaptam is értesítést, hogy elfogadták a felmondást.

A bankkal kötött szerződés ezen a héten lesz lezárva.

Köszönöm a választ!

2020. máj. 4. 04:38
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Csak okmányiroda, Új forgalmi, ami 6000 Ft. A bank még kilüldi a törzskönyvet, ha eddig náluk volt.
2020. máj. 7. 04:27
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2020. máj. 7. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!