Nem megy a beparkolás, mit tegyek?
Mikor két autó közé kell betolatva beállni, nem megy. És nem akarom, hogy mindenki engem bámuljon és a bénázásomon nevessen. Inkább megyek egy kört és keresek máshol helyet. De ez nem megoldás, tudom. Ti mit csináltok, nektek hogy megy a parkolás, ha két autó közé kell beállni? Csak nekem okoz nehézséget?
L/24
Nem csak neked..nekem is. Én már húztam meg másik autót parkolva, sajnos.
Csak gyakorlással és idővel jobb lesz, ne add fel.
25/F
Ezt csak gyakorolni lehet. Mashogy nem megy.
En sem szerettem ha bamultak. Zavarba hozott. Meg az is ha nem banultak de en azt gondoltam bamulnak. Olyan helyen gyakoroltam ahol nem volt bameszkodo.
Ugyanezt csinálom mint te. Addig megyek míg nincs olyan hely ahol kevés a kocsi. Tényleg nem megoldás, de jobb mint kárt tenni esetleg más autójában.
25N
Szia!
Gyakorolj olyan helyen, ahol nem áll autó, hanem csak szimplán fel vannak festve a helyek. Meg esetleg kérd olyan barát vagy szülő segítségét; hogy ilyenkor üljön be melléd; akinek megy. Gyorsan bele fogsz jönni, ne aggódj!
Csak ne fuss el a probléma elől, gyakorolj!
Merőleges parkolás nekem teljesen jól megy előre is meg hátra is, de a párhuzamos nem megy, olyan helyet keresek ahol sok hely van és nem kell centizni.
A megoldás kérdésedre a gyakorlás. Bárhol fogod magad és gyakorolsz, akár kimész a bevásárlóközpont parkolójába vagy keresel olyan helyet ahol nehéz parkolnod és gyakorlod, akár este, amikor nincs ott senki és nem néznek.
Használj "sablonokat". Egy jobbra hátránál tapasztald ki hol van az a pont amikor elkezdheted fordítani a kormámyt. Pl az üres helytől számított 2. autó külső szélével egy síkban van a fejed, forgathatod a kormányt.
Ha megvan az a pont amikortól kezdheted a manővert, jön a tükör. A jobb oldaliba meglátod a masik autó sarkát. Menj közel hozzá (pl 30cm). Ha a te autód és a másik sarka között van rés a tükörbe, sose fogsz neki menni. Mivel azt az oldalt vetted szűkre amit látsz jobb oldalt kevés hely lesz, bal oldalt sok, de a lényeg, hogy bent vagy. A korrigálás már nem nagy szám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!