Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » 100 km/h utánfutó?

100 km/h utánfutó?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Vettem egy trélert, aminek a forgalmijába be van írva, hogy sebességkorlátozás: 100km/h Ezzel akkor mehetek a pályán úgy, mint a tempo 100as buszokkal 100al? Személyautó+o2 tréler
2020. ápr. 17. 10:45
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Az egy dolog, hogy műszakilag mire képes, a KRESZ elírásait kell betartanod!

"A KRESZ 26. § (1) bekezdés b) pontja egyértelműen kimondja, hogy gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel autópályán maximum 80 km/óra, lakott területen kívül egyéb úton 70 km/óra, lakott területen 50 km/óra sebességgel szabad közlekedni."

[link]

2020. ápr. 17. 10:48
 2/23 A kérdező kommentje:
Akkor minek írják be, hogy 100 a sebességkorlát? Németbe tudom, hogy mehetnek 100al az ilyen vizsgával rendelkezők.
2020. ápr. 17. 10:50
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

A forgalmiban a műszaki adatok vannak, nem a KRESZ szabályok.

Vontathatod te azt másik országában is.

2020. ápr. 17. 10:54
 4/23 A kérdező kommentje:
Még mindig az a bajom, hogy a buszok is csak 80al mehetnek kresz szerint. Ehhez képest a 100as vizsgások mind mennek 100al pályán. Tudom, mert sokat buszozok.
2020. ápr. 17. 10:57
 5/23 anonim ***** válasza:
68%
Mert az egyik a műszaki szempont, azaz pl a saját elzárt versenypályádon 100-zal mehetsz, és elvileg biztonságban vagy, nem fog leszakadni az utánfutó stb. Viszont közúton van egy másik szabályozás, KRESZ alapján max 80-nal mehetsz autópályán, miután ezt ítélték még biztonságosnak. A kettő külön van. A fékutad meg az instabilitásod pl az utánfutó műszaki állapotától függetlenül, alapból rosszabb lesz.
2020. ápr. 17. 10:57
 6/23 anonim ***** válasza:
30%

Bakker, hát akkor menj 100-zal, és fizesd a büntetést!

Semelyikünk nem fog ebben megakadályozni.

Kérdeztél valamit - megkaptad a helyes választ.

Erre nekiállsz hepciáskodni, hogy de Németország, meg a buszok...

Ha Kolompár Gazsi unokázós bűncselekménnyel szerzi a pénzt, akkor szerinted ez bárkinek szabad...???

Anyámborogass!

2020. ápr. 17. 11:00
 7/23 A kérdező kommentje:

Én csak egy ép érvet hoztam fel annak függvényében magyar példával, hogy a kreszben le van írva valami, ehhez képest a személyszállítást végző járművekkel mégis megszegik? Vagy esetleg van egy olyan pontja is a kresznek, ami a kivételeket tartalmazza.

Egyébként nem kell felkapni a vizet. Normálisan válaszoltatok a kérdésemre és ezt köszönöm szépen.

2020. ápr. 17. 11:03
 8/23 anonim ***** válasza:
55%

NINCS kivétel!

Egyébiránt két kattintással kidobja neked a google a KRESZ-t, és utánanézhetsz...

2020. ápr. 17. 11:05
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Tessék, itt egy faék egyszerűségű táblázatban minden járműre vonatkoztatva:

[link]

A távolsági autóbusz teljesen legálisan mehet 100-zal az autópályán!

2020. ápr. 17. 11:06
 10/23 A kérdező kommentje:

Rendben. Értem. Köszönöm.

Akkor lenne egy másik kérdésem az eredetitől eltekintve. Tegyük fel van egy buszom 100as engedéllyel. A kresz azt mondja ki, hogy autópályán max 80al mehetek. Ezek szerint azzal sem mehetek 100al?

2020. ápr. 17. 11:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!