100 km/h utánfutó?
Az egy dolog, hogy műszakilag mire képes, a KRESZ elírásait kell betartanod!
"A KRESZ 26. § (1) bekezdés b) pontja egyértelműen kimondja, hogy gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel autópályán maximum 80 km/óra, lakott területen kívül egyéb úton 70 km/óra, lakott területen 50 km/óra sebességgel szabad közlekedni."
A forgalmiban a műszaki adatok vannak, nem a KRESZ szabályok.
Vontathatod te azt másik országában is.
Bakker, hát akkor menj 100-zal, és fizesd a büntetést!
Semelyikünk nem fog ebben megakadályozni.
Kérdeztél valamit - megkaptad a helyes választ.
Erre nekiállsz hepciáskodni, hogy de Németország, meg a buszok...
Ha Kolompár Gazsi unokázós bűncselekménnyel szerzi a pénzt, akkor szerinted ez bárkinek szabad...???
Anyámborogass!
Én csak egy ép érvet hoztam fel annak függvényében magyar példával, hogy a kreszben le van írva valami, ehhez képest a személyszállítást végző járművekkel mégis megszegik? Vagy esetleg van egy olyan pontja is a kresznek, ami a kivételeket tartalmazza.
Egyébként nem kell felkapni a vizet. Normálisan válaszoltatok a kérdésemre és ezt köszönöm szépen.
NINCS kivétel!
Egyébiránt két kattintással kidobja neked a google a KRESZ-t, és utánanézhetsz...
Tessék, itt egy faék egyszerűségű táblázatban minden járműre vonatkoztatva:
A távolsági autóbusz teljesen legálisan mehet 100-zal az autópályán!
Rendben. Értem. Köszönöm.
Akkor lenne egy másik kérdésem az eredetitől eltekintve. Tegyük fel van egy buszom 100as engedéllyel. A kresz azt mondja ki, hogy autópályán max 80al mehetek. Ezek szerint azzal sem mehetek 100al?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!