Ennyi idő után jobban kellene tudnom vezetni?
Igen.
Egyébként gyakorolni kell. Ha mindig átadod a férjednek, akkor sosem fogod megtanulni.
Ha nem gyakorolsz sosem fogod tudni megcsinálni. Mi lesz, ha valami forgalmi akadály miatt egyszer útközben kell tolatnod? Ott nem adhatod át másnak.
Inkább abban kérj a férjedtől segítséget, hogy figyeljen, amikor tolatsz és szóljon időben, ha valami nem jó. A saját kerteteknél nyugodtabb helyet nem fogsz találni a gyakorláshoz.
Jól irják, pont a saját udvarodon tudnál gyakorolni, úgy hogy senkit nem zavarsz, nem nevetnek ki.
Csak hát a nőknél van egy ilyen valami, hogy ők ezt nem tudják meg csinálni és ezt bebeszélik maguknak.
SZeretik azt mondani hogy úgyse megy.
Tanulni kell és gyakorolni.
Az a baj, hogy a "nem szeretek tolatni/ félek a tolatástól" szemléletére, ezzel a "fölösleges gyakorlással kockáztatni" gondolkodásmóddal csak ráerősítesz.
Segítségnek egy nagyon egyszerű példát mondok:
Leszúrsz két vesszőt és "sárvédő" magasságban ráteszel egy-egy üres műanyag flakont.
Kerülöd jobbról, balról, tolathatsz közé, bármi.
Semmi sem sérül ha hozzáérsz, de megtanulod betájolni az autó elejét/hátolját/oldalait.
Ha égőnek érzed, csináld akkor ha nem látja a férjed.
Nem gondolod, hogy egy próbát megérne? ;)
Nem felesleges a gyakorlás. Ha olyan helyzetbe kerülsz, amit csak tolatással lehet megoldani és nem lesz ott a férjed, akkor bajban leszel.
A kertben "tét nélkül" tudsz gyakorolni. Akár csinálhatod azt is, hogy centiméterenként kiszállsz és megnézed, hogy mi a helyzet.
Az én nagyanyámat a volt férje állandóan kritizálta a volánnál.
Alig vezetett, csak akkor, ha a férje ivott.
Mind a mai napig bizonytalanul vezet, persze nem balesetveszélyes, de egyáltalán nem olyan rutinos, mint édesanyám pl.
Van ez a mondás amely a kamionosok körében nagyon elterjedt, hogy "és mi van ha kezdőként nem megy?
És erre mondják, hogy:" hát figyelj, valahogy be fog menni"
Itt is ugyanez a helyzet, próbáld meg, biztosan be fog valahogy menni. Pár hét és már nem fog gondot okozni.
saját udvar forgalomtól elzárt területen pont a legjobb a gyakorlásra....ha a páromnak lenne jogsija amúgy, akkor én arra kérném meg hogy segítsen megtanítani parkolni.....nekem meg az a bajom, hogy a páromnak nincs jogsija , én meg nőként folyton pánikolok , hogy hova és hogyan tudok majd leparkolni.
Ráadásul mi egy nagyon meredek, nagyon forgalmas utcában lakunk....extrém nagy szívás...
ma is majdnem elsírtam magam és nem megy...
a legrosszabb , hogy én egyedül érzem magam, mert nincs segítségem, aki azt mondja hogy gyere szívem most akkor elmegyünk és segítek neked gyakorolni a vezetést.
Már párom haverját kértem meg, hogy menjünk el egyszer hogy segítsen parkolni...
Amúgy én abból a szempontból megértelek, hogy nekünk nőknek sokszor tényleg nehezebben megy megtanulni tolatni, parkolni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!