Parkolási bírság végrehajtónál, mi lehet a vége?
Sajnos 2016-ban össze gyűlt pár parkolási bírságom Óbudán(albérlet). A mentségem annyi hogy éjjel dolgoztam akkoriban és hajnalban haza érve ugyan vettem jegyet,de csak 3 órára előre lehetett megvenni a jegyet, igy sok büntit kaptam amiket nem birtam fizetni. Most tartok ott vele hogy a fizum 33%-át vonják (4órás bejelentés). Végrehajtótól jött 1x 151ezer,1x43ezer,1x180 ezer fizetési felszólítás.25 ezrével fizeti is a munkáltatóm. Össze számolva ez nagyjából 10-15 db bírság eddig,de jóval több van ennél. A kérdésem az hogy ha itt mondjuk felmondok és 2 órába jelentenek be vagy nem jelentenek be a következő munkahelyemen (vendéglátásban gyakori) akkor mi történik? Ingóság nincs a nevemen szerencsére. Átváltozhat ez börtönre valahogyan? Szeretném törleszteni,de a következő pár évemből ez nagyon nagy kiadás lesz. Van más megoldása esetleg?
Az értelmes válszokat előre is köszönöm!
D. Brasco, csak féltelek, hogy elmész egy olyan irányba ami nem Te lennél, én bírlak, mindig felpontozlak, és megértelek.
Ha fizetve van, nem "bántanak" , egyébként én már mihamarabb bemennék és beszélnék ügyfélfogadási időbe a végrehajtóval.
Közigazgatási bírságot lehet 5 ezer forintosával leülni, mondjuk egy gyorshajtást, egy rendbírságot, pl. ha nem engeded be a végrehajtót, de előtte x nap közmunkára hívnak be, majd a csüccs.
Itt te cégnek tartozol.
Pl. volt egy szitu a volt osztálytársammal, meglett a jogsi+kocsi megállt a kedvenc kajáldája előtt, berúgott, taxizott haza. 3 napig nem eszmélt, mivel embertelenre itta magát, fizető parkolóba parkolt, megbüntették 3 alkalommal, de nem tudta mert valami bunkó levette a büntit, aztán a 15 nap után jött a posta, hogy 20 ezer, majd jött másnap is, hogy 20 majd harmadik is 20 és lexarta, 500 ezerrel tartozik üert a kamat.
Ha másik városba parkolok dolgom végeztével felhívom a parkolási társaságot és megkérdezem, hogy rendszám alapján van e büntim. Sajna ez ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!