Tilosban parkoltam, kaptam egy büntetőcédulának kinéző papírt, összeg nélkül. Mit kellene tennem?
Józsefvárosban, a Práter utcánál megállni tilos tábla alatt parkoltam le. Hibáztam, elismerem, és jogos is (lenne) a büntetés. Ami furcsa ezzel kapcsolatban, hogy nem klasszikus mikuláscsomagot kaptam, hanem egy darab hosszúkás papírt, mely két hasábból tevődik össze: a baloldaliból, amin szerepel a dátum, a helyszín, megszegett KRESZ cikkely, a rendszámom és az intézkedő aláírása.
A szabálysértés kódja és a bírság összege rublikák üresek.
A jobb oldali hasábaon "Tájékoztató - Közvetlen szabálysértési feljelentésről" rész van, ami egyáltalán nincs kitöltve.
Csekk nem volt mellékelve.
Megtalálható még rajta az közterület felügyelet elérhetősége, úgyhogy feltételezem ők hagyták hátra számomra a papírt.
Ti tapasztaltatok ilyet?
Van ezzel teendőm?
Több elmélet is átfutott az agyamon: esetleg ez csak egy figyelmeztetés? (22:25 állították ki a papírt, én 22:00 és 22:30 között parkoltam ott, ahol nem szabadott volna)
A másik elképzelésem, ami picit paranoid, hogy esetleg egy lelkes ottlakó osztogat ilyen papírokat a tilosban parkolóknak a hatóság távollétében?
A hibámat természetesen elismerem, és ha lenne összeg és csekk/bankszámla, illetve valami hivatkozási szám (büntetés azonosítója), akkor kérdés nélkül fizetném be az összeget. De jelen pillanatban még azt sem tudom megtenni.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Nem mikuláscsomag, mert nem a parkolás megfizetésével van gond, hanem a tilosban parkolással.
Kozterulet felügyelet hagyta, csekk még nincs. Lesz majd az is természetesen. Pár hét múlva kapsz levelet, ott lehet reszletezni, hogy hogyan is volt ez a megállás, aztán majd megállapítják, hogy mennyit kell fizetned.
Tegnap (5 hónap elteltélvel) kaptam egy levelet a kerületi rendőrkapitányságtól.
Írásban vallomást kell tennem, aztán majd kiderül mi lesz, valószínűleg bírság.
[amivel, mint írtam, természetesen semmi probléma nincs, én hibáztam, maximálisan vállalom a dolog következményét, csak az zavart, hogy nem tudtam mi fog történni]
Tanulság: ne parkoljon tilosban az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!