Jogosítvány megszerzése után milyen lehetőségeim vannak tanulás szempontjából?
A jogsim megvan 2 hónapja. Azóta okoztam balesetet, illetve elég sok hiányosságot fedeztem fel magamban.
Van arra ilyenkor is valamilyen lehetőség, hogy egy oktatóval gyakoroljak?
Győr környéken.
Balesetet okozni figyelmetlenségből lehet. Ezen az oktató nem segít. Az sajnos alap tulajdonság.
Azért vetted az órákat nem, hogy ott megtanuld az alapszabályokat. Addig nem kellett volna vizsgázni.
A legtöbb oktató vállal oktatást jogsisoknak is.
De ezt ne itt kérdezgesd, hanem hívj fel egyet és beszéld meg.
Nem gondolom, hogy a vezetési techikàddal lenne gond, hisz tudsz vezetni, nem ezért okoztàl balesetet, hanem mert figyelmetlen vagy, esetleg nem vagy tisztában a kresz szabályaival. Te hogy érzed? Milyen hiányosságaid vannak?
Én a helyedben neki állnék, és kiolvasnàm újra a kresz könyvet, nyomnèk pár tesztet is, esetleg keresnék egy oktatót, aki vállal egy kis gyakorlást már meglévő jogsisoknak, mert szoktak ilyet is vállalni.
Nem tudom mit gondoltam a baleset előtt.
Egy olyan kereszteződésbe értem, ahol sárga jelzéssel működtek csak a lámpák a hajnali gyér forgalomban. Nem ezt szoktam meg. Arra számítottam, hogy majd működnek rendesen a lámpák.
De ehelyett sárgán villogtak, nekem pedig volt egy macisajtom, tehát felismertem hogy lámpa helyett akkor most elsőbbséget kell adnom. Balról jött egy autó. Nem emlékszem miért csináltam, de megpróbáltam átmenni előtte. Az az igazság, hogy nem tudtam felmérni szerintem azt, hogy most a másik milyen sebességgel jön. De ez sem mentség, hisz a kockázat ellenére csak úgy át akartam menni.
Ugye nem álltam meg a macisajtnál, volt tempóm, gondoltam úgy átérek. De végül nem, balról eltalálták a kocsim hátulját.
Szóval hogy konkrétan mi a gond velem, azt nem tudom, de talán a tapasztalatlansághoz kötődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!