Nulla tapasztalattal silos kamionnal Európába? Féljek?
Úgy alakult az életem 22 évesen, hogy kamionosnak állnék, utóbbi időben semmi nem sikerült, csak a jogsik.
Még soha nem vezettem autópályán, még soha nem voltam külföldön, sőt a megyét is csak pár alkalommal hagytam el.
De valahogy nem félek és magabiztos kezdek lenni, ami fura mert eddig ezt nem éreztem , csak forgalmi vizsgákon, amikor úgy ültem be, hogy " miért buknék meg? "
Szívesen olvasnék kezdő kamionos sztorikat, youtube-t már áttúrtam. :) azért írtam ebbe a topikba, itt biztos van kamionos, ha meg van, biztos volt kezdő. :)
Először próbálj kis autón gyakorlatot szerezni és majd pár év múlva átülhetsz nagyobbra is.
Fel se vesznek kezdőként silósra.
Meg aztán talán a legkönnyebb része a kamionozásnak a vezetés. Már ha lehet ilyet mondani mert az a monoton , állandó órák hosszat tartó nagy semmi, azt külön nehéz megtanulni, megszokni vagy is inkább eletörődni.
Nem nagy dolog autópályán egyenesen elvezetni, kis gyakorlattal megy ez.
Ettől vannak sokall nehezebb dolgok, a le és felrakodás. A silónál külön nehézség a fel és le ürítés. Neked kell mindent csinálni, a csöveket csatlakoztatni, aztán ha kell elmenni kimosni feltőtleniteni a tartályt.
De szinte lehetetlen mindent leírni ami egy kamionosnak a munkájába belefér, de az árny oldalát nem mondja senki .
felesleges kislalyan bohkckodni, sose fogod megtanulni ott, ugy is csak ha mar a rendeset csinalod akkor fogsz tanulni. Lehet bohockodni szemelyautoval meg kisteherautoval, de pont semmit sem er.
En meg a szulovarosomat se hagytam el soha megis rogton ce vel kezdtem, csinaltam hulyesegeket, fizettem birsagokat... de csak igy tanul az ember, aki hibazik csak az tanul igazan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!