Mit lehet csinálni azzal a biciklistával akit majdnem elütöttem, mert áthajtott a piroson?
Váci úti kereszteződésnél. Kanyarodom fel észak fele a váci útra, és szemből (ahonnan piros volt nekik) egy biciklista fittyet hányva a szabályokra, bbehajt középre. Ép 3 centire álltam meg, mert épp néztem h,ogy jönnek-e jobbról. És még neki állt feljebb, miért nem engedem el! "Normális vagy? Nem látod, hogy jövök?"-mondta ő. erre én: Szerencséd, hogy épp észrevettelek!
Vagy 7-en ledudáltuk, én kiszálltam, leordítottam a fejét, mert kisebb szívbajt kaptam, egy pillanatra azt hittem, hogy alütöm, kész vége, megöltem egy embert. De nem, mert el tudtam rántani a kormányt időben.
Ordítottam vele, hogy mégis mit képzel, rá is vonatkoznak a szabályok, ne véletlen volt piros a lámpa. Ha épp fél másodperccel tovább nézem ,hogy jön-e valaki a belső sávban (addigra én már ugye rajta vagyok a szembesávon, azt nézem, hogy be tudok-e sorolni) akkor elütöm. Engem aztán nem érdekel, hogy mi baja lesz, ennyi erővel meg is érdemelné, hogy elüssék, de, hogy velem mi lesz! Elgázoltam egy biciklist, nem elég a trauma még el is ítélnek..
Tehát. Mit lehet ilyekor tenni? Nem lehet bizonyítani, hogy átjött a piroson, csak szemtanúk vannak. Meg az, hogy vajon hogyan került az út közepére.
No meg még vannak azok a középkorú nők, akik bambulnak ki a fejükből, és csigalassan biciklivel az út közepén mennek keresztbe.
9-es :D leírtam. Gyakran emeled ki cska a lényeget?
ahhoz kellett padlót nyomnom, hogy kikerüljek egy balesetből.
Ha azt írom, hogy meghalt a sofőr, ezért több, mint 200-al ment, mert lenyomta a gázpedált, akkor te azt veszed le belőle, hogy ámokfutó?
olyan nem volt. Hidd el. én, mögöttem még 6-an 7-en és a biciklista. MINDENKI más a lámpája mögött ücsörgött. És nem csak én gondolom így, hanem az a további 6-7 ember, aki kiszállt mellém. (Mert ha csikorgó fékekkel megállok több mint 2 percre a váci út közepén, biztos valami nincs rendben....) az egész hacacáré lezajlott 3 perc alatt, visszaszálltunk a biciklista elkullogott amerre épp akart, mindneki tovább ment, nem indult el senki.
Ettől függetlenül nem biztos, hogy 3 perc, lehet, hogy 30 sec-volt, nem tudom már megítélni
Nem tudom, kicsit szürreálisan hangzik, hogy a Váci út közepén keresztbe megáll 6-7 autó kiszállnak a sofőrök és elkezdenek veszekedni egy biciklistával percekre.
De biztos így volt, elvégre te voltál ott, nem én.
"kamera sajnos drága számomra..."
Autós kamerát pár ezer forintért lehet venni kínai oldalakon (pl. Wish), teljesen jó, én is ott vettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!