Szerintetek az mennyire gáz, hogy nem szeretnék jogosítványt szerezni?
Egyáltalán nem gáz ha nem akarsz.
Nem leszel kevesebb vele, sőt sok esetben előrébb leszel ha nincs kocsid sem.
Mer ha van akkor minden hová ezzel jár az ember ha kell ha nem .
Persze a legtöbb ember megmagyarázza a bizonyítványát, hogy igenis neki mennyire nagy szükség az autó.
Akinek van az azért mindíg nagyobbnak érzi magát ezért, pedig dehogy is. Nekem is volt mindíg de nagyon sokszor van hogy semmi szükség nincs rá, én már szidtam magamat rendesen ez miatt.
Mert most hiába nem használnám, a kötelezőket akkor is fizetni kell és minél kevesebbet megy az ember vele, annál többe esik egy km.
Szóval ne érezd magad rosszul mert nincs, inkább legyél rá büszke.
Én sokáig nagyon jogsi ellenes voltam, ugyanúgy féltem a sok idiótától, mint te, továbbá nem is használtam volna ki. Aztán idén megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy nem akarom majd a gyereket mindenhova biciklivel vinni, vagy buszozni/vonatozni, esetleges gond esetén nem kocsiba ülni. Én nagyon sokat tanultam a férjem mellett, több ezer km-t vezetett le úgy, hogy ott ültem mellette és figyeltem, ezáltal a KRESZ is jobban megy. 26 vagyok egyébként.
Nem ciki, nem gáz, ha nincs jogsid, az sem ciki, ha nincs nyelvvizsgád, lakásod, kutyafüléd, stb, sokkal szebb lenne a világ, ha nem lenne ennyi elvárás. Hasznos, persze, de kinek mi a hasznos.
Engem is nyaggattak, hogy tegyem le, mondtam, majd HA ÉN úgy érzem, megcsinálom, köszi.
"Ugyanakkor elég ciki lenne, ha a barátnőm vezetne helyettem."
Mert? A sógoromnak nincs jogosítványa, a húgom vezet, ha úgy adódik (városban laknak, nincs autójuk, bérelnek szükség esetén). Unokatesóméknál dettó. Unokatesóm szüleinél is az anyukának van csak jogosítványa. Persze olyan párok is vannak a környezetemben, ahol mindkét fél tud vezetni vagy éppen csak a férfi tud, de ez egyáltalán nem szükségszerű. Lehet, hogy a ti környéteken vagy abban a társadalmi csoportban, ahol te mozogsz, másképp gondolkodnak az emberek, de ez nem egyetemes. (Ja, és az sem igaz, hogy jogsi nélkül nem lehet barátnőd, hiszen az előbb házaspárokról írtam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!