Szerintetek az mennyire gáz, hogy nem szeretnék jogosítványt szerezni?
Tele van az élet rizikófaktorokkal. Csomóan halnak meg rákban, kardiovaszkuláris betegségek következtében, öngyilkosságban. Statisztikailag. Ugyanakkor egyéni szinten lehet ezeknek a valószínűségét csökkenteni. Sportolj, étkezz egészségesen, képezd magad, szocializálódj. Puff, máris minimálisra csökkentetted ezek valószínűségét. Pedig a statisztika ugyanannyi.
Ugyanez igaz a személygépjárműs baleseteknél. Ne lépd át a sebességkorlátot, ne mobilozz, figyeld a táblákat, add meg a többiek elsőbbségét. Puff, máris minimalizáltad a baleset esélyét.
Ha nincs rá szükséged, akkor minek jogsi? Viszont ha szükséged van rá, az mentartson vissza, hogy "veszélyes".
Szerintem torzult a nézőpontod.
"Nincs olyan nap lassan, hogy az ember ha bekapcsolja a tv-t ne halljon egyről."
Ez nem jelent semmit. Kevésbé lenne izgalmas, ha arról tudósítanának, hogy 55 évesen meghalt Kiss Tibor szívinfarktusban a saját otthonában. Pedig hidd el, az is gyakori (persze nem mindig Kiss Tibor a halott). És egy csomó ilyen van. Azért látod torz módon, mert csak a TV-t nézed, ott meg valamiért az ilyen hírek a gyakoriak.
Te meg azt hidd el, hogy nem ismersz engem! Nem is értem miért kezdtél személyeskedésbe átmenni! Hidd el sportolok, egészségesen étkezem, és nem nézem minden nap a Tv-t, csak a példa érezhetősége miatt hoztam fel.
Hiába elmondani könnyű ezeket, de ha én betartanám akkor is egy csomó olyan ember van, aki tesz rá magasról! Ez itt a baj talán, hogy nem bízom az emberekben. Azt írod ez nem jelent semmit, már hogyne jelentene! :) Ez jelenti a legtöbbet, hiszen most itt szó sem volt a betegségekről, hanem a közúti balesetekről szólt a kérdés. Lényegtelen még meggondolom, hogy egyáltalán kell-e nekem a jogosítvány. Egyenlőre nem, aztán majd kiderül mi lesz.
Szerintem nem ciki.
Viszont az élet ilyen, veszélyes. Akármit csinálsz, az marad :) Minden egyénnek máshol van a tűréshatára, máshol húzza meg a vonalat, amivel semmi gond sincs. Van, aki többszáz méteres sziklafalakat mászik meg biztosítás nélkül, szárnyas ruhával ugrik le helyekről, illetve van olyan, aki egész felnőtt korát bezárkózva, mindentől félelemben. Van szerintem középen egy sáv, ahova legtöbben tartozunk, szerintem egyik véglet sem jó. Én nemcsak autót, de motort is vezetek, sőt bicajos futár voltam Budapesten, ugrottam már helikopterből tandemet, dugóhúzóztam vitorlázógéppel, kipróbáltam a búvárkodást, elstoppoltam Bergenig, kiültem egy 800 méter magas sziklanyelv legszélére (Trolltunga), terepbicajoztam, falat másztam szabadban, stb. Az én értelmezésemben ezek mind-mind vállalható kockázatú (józan ész segítségével), de az életet sokkal színesebbé tevő dolgok. Vannak biztos emberek, akiknek égnek állna a szőr a hátukon, ha ezekre gondolnának, szerintük ez már bőven túl veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!