Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Esőben vezetés? Többi lent

Esőben vezetés? Többi lent

Figyelt kérdés

Sziasztok

12. vezetési órámnál tartok, hajnali 5re járok vezetni 6:30ig , akkor még szinte alig vannak a városban közlekedők,munka miatt sajnos csak ekkor jó , voltam már ködben is országúton, de esőben még nem.

Holnapi nap folyamán megoldható a 4x45 vezetés amiben majd pont belekerülök a reggeli 7-8 órás nagy vàrosi forgalomba ráadásul esni is fog előrejelzés szerint.

Mennyiben lesz másabb az esőben vezetés? Kicsit félek hogy nem úgy tudom belátni és aztán lereagálni a hirtelen gyalogost vagy biciklist

2020. jan. 27. 08:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Világosban nem vészes, azt is kell gyakorolni. Sötétben, esős időben visszaveri a fényt a víz, ezért romlanak a látási viszonyok, és ráadásul csúszik is picit, de én fél éve vezetek és még nem csúsztam meg, pedig volt, hogy este, szakadó esőben vezettem. Ne félj, az oktatód majd lereagálja helyetted ha nem megy. Sok sikert
2020. jan. 27. 09:03
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Bízom benne hogy jó lesz
2020. jan. 27. 09:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer én is vezettem éjjel 11 körül úgy, hogy rendesen szakadt az eső, és néhány helyen a sávokat sem lehetett látni.. De szerencsére nem sokan voltak az úton.

Nappal tényleg nem olyan vészes, főleg ha nem esik erősen. Egy picit lassabban kell menni, és nem lesz gond, az oktató pedig ott lesz melletted végig és segít, ha bármi lenne. Hajrá!

2020. jan. 27. 10:13
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a biztatásokat!
2020. jan. 27. 10:20
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Éjjel hatványozottan romlanak a látási viszonyok esőben, de azért egy tanulónak még nappal is komoly nehezítés lehet, de egyéntől is függő, hogy mennyire.

Esik... tompított fényszóró felkapcsol, ablaktörlő bekapcsol (szükség szerinti fokozatra)

Tanulónál már az zavaró lehet, hogy a szélvédőn mozog előtte valami. Könnyen megszokható, de kezdetben bizony zavaró lehet.

Vízcseppek vannak kívül az oldalsó ablakokon, hátsó szélvédőn és a tükrökön, ami szintén nehezíti a kilátást.

A vizes aszfalton a felfestések, útburkolati jelek is sokkal rosszabbul láthatóak még nappal is - ez is olyan, hogy szokni kell, tanulható, több gyakorlattal már nem gond.

Úttesten összegyűlt víztócsák - vakon nem száguldunk bele több okból kifolyólag sem.

Nem tudod, hogy van-e a víz alatt kátyú, milyen mély a tócsa, felúszás veszély lehet, és nem utolsó sorban nem csapjuk szét a vizet a többi közlekedőre.

Ez sem olyan nagy gond, a tócsák általában a kitaposott nyomvonalakban gyűlnek össze, tehát egy picit jobbra, vagy balra tolódva kell közlekedni a saját sávodon belül.

Ami tanulóknál még gond lehet, hogy a gyalogosokra is figyelni kell, őket is tilos sáros latyakkal beteríteni.

Nem vészes a dolog, ott lesz az oktató melletted, aki segít, a rossz kilátás miatt erősebben kell koncentrálni, ami a tanulóknál azt eredményezheti, hogy a szokottnál gyorsabban kifárad, ajánlott óránként tartani néhány perces pihenőt.

Az meg majd csak ott, és akkor derül ki, hogy a beígért esőből mi lesz, lehet nem is fog ott esni a vezetés ideje alatt.

2020. jan. 27. 11:06
 6/8 A kérdező kommentje:

Elég nehézkes volt a mai vezetés , nem volt pihenő idő a 4x45 vezetés közt, hajtott végig engem, nagyon fáradt voltam már agyilag és a szemeim is kezdtek fáradni , sok hibám volt, kikerülést nem indexeltem, lefulladtam piros lámpánál mert mélyedésbe álltam meg , de magával a forgalommal nem volt probléma csak az ilyen kisebb dolgokkal.

Remélem lesz jobb mert aztmondta többet vár tőlem ..

2020. jan. 28. 09:29
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én oktatóm nem is engedte, hogy egyszerre 4x45 percet vezessek, csak 2x45-öt, mert annyi ideig már nem tudnék koncentrálni, és csak feleslegesen kifizetett idő lenne. Szerintem mondd neki, hogy többször nem szeretnél 4x45 percet bevállalni.
2020. jan. 28. 09:57
 8/8 A kérdező kommentje:
Esetleg ha úgy adódik pihenéssel talán, de még úgy se biztos mert tényleg kis kezdőként ez azért fárasztó
2020. jan. 28. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!