Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A kisautósoknak miért mániájuk...

A kisautósoknak miért mániájuk, hogy elfoglalják a legnagyobb helyeket?

Figyelt kérdés
Megfigyeltem hogy tele van az utca elegendő hellyel ahol elférne az up méretű autó, de az ilyenek általában levágják egy furgonnyi helyre, lehetőleg középre, hogy senki másnak ne jusson hely. Nem lehetne egoizmus nélkül közlekedni? Vagy észre sem veszik magukat az ilyenek?

2020. jan. 26. 10:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha van választási lehetőséged, akkor nem oda parkolsz le te is, ahová a legkönnyebb beállni?

Ezen kívül csalóka is lehet olykor, amit látsz, hiszen előfordulhat, hogy előtte, mögötte vagy mellette még álltak egy csomóan korábban és ez volt az utolsó szabad hely a közelben.

2020. jan. 26. 10:40
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem eleve azért is vesznek kicsi autót sokan, mert félnek a parkolástól. Én is észrevettem, hogy sokszor ráállnak a vonalra, átlógnak a másik helyre, talán azt gondolják, simán el lehet férni mellettük így is. Ha nincs más, préselődj be mellé nyugodtan, aztán csak észreveszi magát.
2020. jan. 26. 10:41
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem régebben Suzuki Swift-em volt, de mindenhol úgy parkoltam, hogy csak a szükséges helyet foglaljam, és lehetőleg előttem/mögöttem is mindenki könnyedén ki tudjon állni. Sajnos sokszor látom azt, hogy az emberek nem foglalkoznak azzal, hogy mással mi a helyzet. Ők befértek, van helyük, kész, mindenkiás oldja meg, ahogy akarja. Csak akarat kérdése lenne az egész. Egy példa (bár ez nem kis autó): Tesco parkoló, dobozos furgon, keresztben elfoglalva legalább 4, de inkább öt helyet. Ha nem keresztbe, hanem hosszába áll be, akkor max. két helyet foglalt volna el. Mi lehet a magyarázata? Így volt egyszerűbb. Sokszor nem egoizmus van a háttérben, hanem a híres 'leszarom' tabletta nagy mennyiségű bevitele.
2020. jan. 26. 10:41
 4/9 A kérdező kommentje:

“ Ezen kívül csalóka is lehet olykor,”

Ezt ismerem, nekem is volt hogy beraktam a kocsit a vonalak közé amikor még minden üres volt, aztán körbeparkoltak úgy, higy jobbra is meg balra is csak motornak maradt hely.

De most tulajdonképpen a kérdést egy konkrét eset ihlette. A ház előtt van kb 3 közepes autónak hely egymás után hosszában. Letettem leghátra, hogy még 2 lazán odaférjen. Jött up-os szomszéd és beállt a legközepére.

2020. jan. 26. 10:52
 5/9 A kérdező kommentje:
3: egyszer eljátszottam ezt a bepréselődést. Utolsó szélső hely a parkolóban, persze az utolsó előtti fél helyet kihagyott. Az oszlop és közte már csak úgy fértem el hogy 10 centire voltam tőle. Pont visszaértünk amikor láttuk hogy a másfél mázsás ember jobbról küzdi át magát, de szerintem nem fogta fel hogy ő volt a nagyobb prosztó.
2020. jan. 26. 11:22
 6/9 A kérdező kommentje:

Bocs e 2-nem szólt.

3: én is volt hogy utánfutóval mentem, de ilyenkor mindig a parkoló távoli üres részében álltam meg keresztben ahol véletlenül zavarok senkit. Nem szeretem ha csuklik anyukám.

2020. jan. 26. 11:24
 7/9 anonim ***** válasza:

Az utánfutóval miért állsz keresztbe és miért 3 helyet foglalsz el?

Akaszd szét és akkor 2 hely is elég.

Először nézz szét magadban, aztán se növeld az egodat.

2020. jan. 27. 08:30
 8/9 A kérdező kommentje:

“Akaszd szét és akkor 2 hely is elég.

Először nézz szét magadban, aztán se növeld az egodat.“

Mert ha a 3/4 parkoló üres, és a legtávolabbi sarkában elfoglalok 3 helyet, az csak a magadfajta sikertelen frusztrált kisembereket zavarja. Azok meg senkit sem érdekelnek.

2020. jan. 27. 20:56
 9/9 A kérdező kommentje:

“ aztán se növeld az egodat.“

Ezt meg végképp nem értem. Sem mondatszerkezetileg, sem hogy hogy jön ide az egó. De valószínű nem peszélni matyar. Így nincs is harag hogy nem érteni téma.

2020. jan. 27. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!