Szerintetek sem jó ötlet hideg időben kocsit mosni?
Amik így hirtelen eszembe jutnak:
-- tegyük fel lemosod,és napokig nem mész vele utána. Eredmény: a víz megáll benne lehetetlen helyeken is,és szépen elkezdi megenni a rozsda
-- ha magasnyomásúval mosod akkor pedig pláne mindenhova bejut a víz,és mivel hideg van,ezert kiszáradni se tud rendesen
-- külsőre tiszta, és ápolt autónak fog tűnni, viszont alulról szépen elkezd rohadni
--ebben az időben elég pár km-t menni a városban,és ugyanolyan lesz mint volt
-- tegyük fel lemosod,és napokig nem mész vele utána. Eredmény: a víz megáll benne lehetetlen helyeken is,és szépen elkezdi megenni a rozsda
És ha esőben mész vele?
-- ha magasnyomásúval mosod akkor pedig pláne mindenhova bejut a víz,és mivel hideg van,ezert kiszáradni se tud rendesen
Ahova bemegy a víz magasnyomásúval, oda a pára is bemegy ilyen időben
-- külsőre tiszta, és ápolt autónak fog tűnni, viszont alulról szépen elkezd rohadni
A mosástól... Nem a sós létől ami felverődik rá...
--ebben az időben elég pár km-t menni a városban,és ugyanolyan lesz mint volt.
Ha két naponta mosod, akkor ugyanolyan lesz, ha 2-3 hetente akkor két nap múlva is szembetűnő lesz a különbség a két hete és két napja mosott autó között
Teljesen más,ha mozgásban van az autó,és ha áll utána sokáig.
Gondolj bele: autópályatempónál mekkora szélvihart kap a karosszéria.
A sós lé nyilván nem tesz jót neki,de ha folyamatosan vízben áztatod az sem. A pára pedig garázsban is utolér,feltéve ha nincs benne fűtés.
Dehogy szabad ilyenkor lemosni.
Méginkább nem szabad ilyenkor menni vele.
De leginkább nem szabad autót venni sosem.
És hogy jön a szélvihar a mosáshoz?
De mindegy, járj októbertől márciusig koszos kocsival ha neked ez jó, úgyse lehet meggyőzni.
Szelvihar a mosashoz? Na vajon hogy? Gondolkozz.
Ha egy vizes ruhat kiraksz az ablakba 130 km/h-nal,az garantaltam szaraz lesz mire hazaersz. Ugyanez van a kocsinal is.
Ha lemosod, es vizesen beallsz vele a garazsba tobb napra, akkor gyakorlatilag olyan mintha egy furdokadban tarolnad az autodat, mert nem tud megszaradni. Mivel a kinti homerseklet is alacsony,ezert napokig ott fog allni vizesen, es olyan helyen is vizes lesz am,amiket te nem is latsz,mert nyilvan a tetorol,ablakokrol, csomagterajtorol elobb-utobb lefolyik, es "megszarad".
Igen, pont ezért mondtam, hogy akkor ne most a kocsit télen. Menet közben sem fog leszáradni ha párás idő van és veri fel a vizet az előtted haladó, esik az eső/hó. Sokkal rosszabbat tesz neki, hogy a sólé marja.
Pusztán rosszul látod a helyzetet. Nem fog attól elrohadni a kocsi, hogy lemosod télen. Nem is tudom ez honnan jön még mindig elő.
Te mit szoktál csinálni, amikor több napig esik az eső mondjuk? Mondjuk hazaérsz, vizes a kocsi, és nem is áll el az eső. Szétszereled a burkolatot és hajszárítóval végigmész minden kis zugon, ahova víz kerülhetett? Vagy neked a garázsban ilyen parázsszőnyeg van, amit begyújtasz, ha vizes autóval érsz haza?
Szerintem inkább mosd le az autót, minthogy hagyd a sós levet ázni rajta, amit felvernek a többiek, meg saját magad. Kb 1-2 tél alatt lehet tök szépen elindítani a rozsdát mindenhol autótól függően.
Én ha ilyenkor télen használom a motoromat, mindig lemosom szinte, úgy rakom garázsba. Eddig mindig megszáradt és garantálom, hogy szebb állapotban van, mintha rajta hagytam volna a sós latyakot.
De persze a saját járműveddel azt csinálsz, amit akarsz, csak aztán ne felejts el beszámolni róla a következő tulajnak, mielőtt eladod.
Nem akarok a vitába beszállni, de én ilyen nyálkás, nyirkos téli időben akkor mosom, mosatom le az autót, ha az feltűnően mocskos, vagy a sótól szeretném megszabadítani.
"Patyolat akciónak" semmi értelme, az úttesten lévő sarat folyamatosan fröcskölik a járművek a közelben lévőkre, mosás után nem sokat kell autózni, hogy ismét össze legyen fröcskölve sárral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!