Lejárt német ideiglenes rendszám (piros)? Tovább használása?
Mit kapok azért, (pénzbüntetés stb..) hogy ha a német piros ideiglenes rendszámot tovább használom miután lejárt? illetve mit vehetnek el mi ilyenkor az eljárás?
Elég fontos lenne tudnom köszi a válaszokat.
Elveszik az okmányokat és nem tudsz honosítani a papírok nélkül, vagy csak horror utánajárással. Ez a gáz, nem a büntetés. Ismerős autója egy ilyen mutatvány után ment a bontóba.
És mivel a rendszám szélén ott virít az érvényesség, szinte azonnal kivesznek, esélyed sincs.
"És mivel a rendszám szélén ott virít az érvényesség, szinte azonnal kivesznek, esélyed sincs."
Szerintem azon már túl van, és most fosik, hogy mennyibe fog fájni neki!
Tényleg a büntetés a kisebb baj. Ismerős 3 hónap alatt sem tudta visszaszerezni a bevont forgalmit, anélkül meg nincs honosítás, így bontó lett belőle, jó nagy bukóval.
Egyébként a biztosítás miatt sem éri meg szórakozni ezzel, ha lezúzol vele valami nagyobb értékű autót úgy hogy már nem érvényes a kinti biztosítása, akkor kb. amíg élsz fizetheted.
Nem, nem vontathatod a forgalomban.
A legális megoldás a tréler, a szürke zóna a P rendszám, de az is jobb mintha a lejárt pirossal rizikóznál.
Èn is ebben a cipőben jártam a múlt héten. Több, mint egy hónapot kell várni a vizsga(honosítás) időpontjára.
P rendszámot béreltem, az kevésbé kockázatos.
Holnap kerül rendszám az autóra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!