Látsszon kérdése:
Járhatok-e magyar rendszámú autóval Ausztriában?
Figyelt kérdés
Ausztriában dolgozok 6 hónapja, ott van az ideiglenes lakcimem, az állandó itthon.Az átiratás szükséges-e, ha igen, a vonatkozó Eu-s jogszabályt keresem.2012. nov. 29. 14:13
1/7 anonim válasza:
miért ne járhatnál? Nem értem. Az persze előfordulhat, hogy többször igazoltatnak a rendszámod miatt, úgyhogy ügyelj mindenre, ne hajtsál gyorsan. Ha nyaralni mész, akkor sem íratod át az autódat, nem???
2/7 schocko válasza:
Németországban csak fél évig hajthatod, gondolom Ausztriában is, ha van ottani lakcímed.
3/7 anonim válasza:
miért, jegyzik valahol az ingázók rendszámát? Határ mellett lakom, sokan járnak ki dolgozni, még senkinek sem kellett az autóját átíratni. Az ideiglenes lakcím meg azért kellett gondolom, hogy legyen munkahelyed.
4/7 anonim válasza:
Ha kint dolgozol és élsz, akkor 6 hónap után köteles vagy osztrák autót használni. Tehát a szezonmunkákra nem vonatkozik, aki csak a téli vagy nyári hónapokra megy ki, de ha ott vagy egész évben akkor bizony jobban jársz. Több ismerősömet is megbüntették visszamenőleg is, több ezer eurós összegek. nem éri meg kockáztatni
6/7 anonim válasza:
Ha ingázol akkor gondolom nincs Ausztriában lakcímed. Elméletben így nem lehet gond. De ez az egész ügy amúgy nagyon röhejes, kint a magyar autóért büntetnek, otthon a külföldiért. Miért nem tud a két ország valamilyen közös megállapodást hozni, hiszen nem 10-20 emberről van szó, nem a mi fejünknek kéne emiatt fájnia, dehát...
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, az Eu-vonalon találtam erre vonatkozóan adatokat, akit érdekel, mert sok ellentmondásos választ kaptam. [link] A lényeg, hogy 6 hónapos életvitelszerű kinttartózkodás esetén át kell iratni.
2012. dec. 3. 11:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!