Lehet biciklivel menni ott ahol a térkép szerint nincs biciklis út?
Ahova szeretnék menni ott azt írja, hogy nincs biciklis út. Azon az úton régebben lehetett biciklivel menni. Gyerekkoromban én is és az egész család biciklivel közelítette meg és nagyon sokan. Sokakat láttam biciklivel menni. De ugye mára minden megváltozott.
Az a kérdésem, hogy most lehet biciklivel menni azért mert nem írja? Sajnos mára nem látok bicikliseket arra menni és nem is volt arra felé dolgom stb.
Na és ha BMX bicajjal mennék az út melletti földes úton? aZT LEHET?
Vagy kérdezzem meg inkább a rendőrségen?
kÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!
(amúgy Nagykanizsa és Sand között)
54. § (1) * Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon vagy erre utaló jelzés (117/c. ábra) esetében az autóbusz forgalmi sávon, ahol ilyen nincs, a leállósávon vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán, illetőleg - ha az út és forgalmi viszonyok ezt lehetővé teszik - a lakott területen kívüli úton, a főútvonalként megjelölt úton az úttest jobb széléhez húzódva kell közlekedni.
Ezt írja a KRESZ. Tehát semmiféle úton nem kerekezhetsz, ha a többi lehetőség megvan. Ha a kérdezett úton az útpadkán lehet folyamatosan haladni, akkor ott KELL menned. akkor mehetsz az úttesten, ha ilyen nincs.
Ha a 6832-es útról kérdezel, ott mehetsz az úttesten, a padka nem alkalmas kerékprázásra.
„Ha tudsz más utat mint a 61-es akkor igen...de azon nem mehetesz addig ameddig neked kellene,mondjuk ha lehetne se tekernék ott”
A 61-es út nem érinti Sand települést, nem is esik útba.
nem a térkép a lényeg, hanem a kresz szabály ahogy írták fentebb.
a térképeken sok helyen nincs jelölve a kerékpározás lehetősége
sokat javítgatom az osm és a gugli térképeket és gyakorlatilag csak annyit múlik, hogy rátervez-e egy útra kerékpáros tervezésnél, hogy be van-e pipálva, hogy kerékpározható-e az út vagy sem.
hát állítólag van gyalogos lehetőség is. de azt annyira nem ismerem. de azthiszem a rendőrséget megkérdezem. mindenestere láthatósági mellényt és sisakot már besszereztem.
Köszi a válaszokat!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!