Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Halálosan félek kocsival...

Halálosan félek kocsival menni valahova, tegnap is annyira megijedtem, hogy gyözhetném le a félelmet?

Figyelt kérdés
1 hónapja autobalesetünk volt, a párom vezetett, nekem nincs jogsim még. A kocsi ripityára tört, 3 hétig javitották. Nekünk szerencsére nem történt bajunk. Tegnap mentünk hosszabb útra 40km-re egy nagyvárosba. Óriási forgalom volt, feltem hogy belénkjön valaki, ugy mentek mint az őrültek minden fele. Aztan mikor hazafele jöttünk muszály volt meg elúzni 1 kocsit jöttek szemből de még messze volt. És mikor kitértünk a mi sávunkból akkor nagyon megijedtem mert velünk szemben is előzött valaki. Annyira megijedtem hogy sirva fakadtam! A frászt hozta rám. Megfogadtam hogy nem is megyek többet nagyváradra csak ha nagyon de nagyon muszály, de akkor is CSAK busszal. Azt hittem sosem érünk haza. Ti városon kivül mennyivel hajtatok?
2010. júl. 21. 09:45
1 2
 11/14 Beviz Elek ***** válasza:
Én hátul jobban félek mint elöl. Utaztam egy kisbuszban leghátul és nem láttam át a forgalmat. Sokkal rosszabb mint elől, ahol látok mindent. Az, hogy Nagyváradon félsz, az egyértelmű, mert Romániában kevés olyan hely van ahol normálisan vezetnek. Én is voltam ott és elég rossz amikor a 3 sávos út szélén leparkolnak, majd a maradék 2 sávban 3 autó megy egymás mellett, de úgy, hogy a szembejövő sávba is átlógnak.
2010. júl. 21. 14:34
 12/14 anonim ***** válasza:

Nekem még nem volt balesetem, de éltem már át húzós helyzeteket. Volt amikor én vezettem, volt amikor nem. De ezekből csak tanulsz. Még csak 1 éve van jogsim, de megjártam már én is Nagyváradot, Kolozsvárt meg egyéb szopó helyeket csúcsidőben, és nem történt semmi!

Nem kell félned az autózástól, ha már szenvedtél balesetet, akkor tanultál belőle (meg a párod is), óvatosabb lettél. Túlélted, ez a lényeg. Enniyvel tapasztaltabb vagy. Próbáld magad visszaszoktatni a vezetéshez, menni fog. De ha teheted ne Romániában kezd, ott sokan úgy mennek mint az ökör.

2010. júl. 21. 16:24
 13/14 Beviz Elek ***** válasza:

Kolozsváron én is voltam. Szerencsére csak átutazóban... Székelyudvarhelyre többször is kimentem öcsémmel (1 éve van nekem is jogsim). Nemrég jöttünk haza onnan keresztelőről. Az utolsó út alkalmával többször is előfordult, hogy enyhe kanyarban reflektorozott a szembejövő kamion. Eléggé agresszívan tette, ezért 80-nál beletapostam a fékbe. Szerencsére időben félre tudtam rántani a kormányt, mert a kamiont egy személyautó előzte a kanyar közepén!!! (teljesen beláthatatlan kanyarok voltak!).

Ilyen csak ezalatt az egy út alatt 4* vagy 5* fordult elő. +1 alkalom egyenesben.

Amúgy mindig fel kell venni a bennszülöttek vezetési stílusát és úgy könnyebben veszed az ilyeneket. Bécs normális volt, Szlovákiával meg Romániával nem vagyok kibékülve...

2010. júl. 21. 16:43
 14/14 anonim válasza:

Mindenképpen foglald el a rossz gondolataidat, mert a véga az, hogy bevonzod a bajt.

Tegyél be egy kabaré CD-t, vagy valami kellemes zenét és a cél lebegjen a szemed előtt.

Mindenkivel megesik valami malőr az életben, hogy ne legyen olyan biztos magába.

Kellemes autózást.

2010. júl. 25. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!