Milyen zsebbikázót érdemes venni?
Elég sokfélét találtam és nem tudom eldönteni, hogy milyet érdemes vásárolni.
Mindenféle képen valami jobb minőséget szeretnék venni nem ilyen aldis/lidlis terméket.
Egy zsebbika sem él örökké, abba is akkuk vannak, pár év alatt annak is vége az állásban is, ha nem használják.
Zsebbika helyett nem egyszerűbb rendszeres időközönként ellenőriztetni az akkut valahol, terhelővillával?
Ha ősszel azt mondják, hogy ez már kuka, akkor veszel bele másikat, és megint le van tudva a gond 3-4 évre.
Egy kis műszaki érzékkel házilag is lehet kivitelezni hasonló mérést. Egy új akkuval, amikor az teljesen fel van töltve, bekapcsolod a helyzetjelzőt, miközben az akkun (nem a szivargyújtónál, az akkunál) méred a feszültséget. AMikor beáll egy értékre, bekapcsolod a fényszórót, be fog állni egy másikra (ez utóbbi esetben az utolsó számjegy, a századvoltok folyamatosan fognak lassan csökkenni,ezzel ne foglalkozz). Vond ki a két feszültséget egymásból, a kapott érték arányos az akku belső ellenállásával. (Az áramfelvétel ismeretében meg lehetne mondani az akku belső ellenállását is). Amikor majd évek múlva ez két mérés közötti feszültségkülönbség elkezd nőni, akkor figyelmeztet az akku, hogy az utolsó tele az előző tél volt, ősszel cseréld ki.
A zsebbika egy jó móka, ha frissen töltött állapotban tartod, és ésszel használod. (ész nélkül azt hiszem pont a totalcarosoknak sikerült egyet kipukkantani)
Persze mivel ritkán van rá szükség, pont akkor lesz lemerült állapotban, amikor szökőévben egyszer szükség lenne rá.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Igazából azért gondolkodok ilyen vásárlásnál mert az elmúlt 2 hétben 3x kértek meg hogy segítsek rábikázni, mert nem indult az autó. Ezzel egyszerűbb lenne segíteni másoknak, és nem utolsó sorban nem kell kellene bíbelődni a kábellal, hogy toljuk ki, hogy hozzáférjünk, közelebb állni mert nem elég hosszú a kábel stb.
Ezen kívül kicsit macerás is hozzáférni az aksihoz mert elég jól körbe burkolták és az akkumulátor egyik végéhez csak oda érinteni tudom, mert ne lehet hozzáférni, csak ha csavarhúzóval lebontok egy műanyag takarót. Bár így a zsebbikát sem lehet rárakni csak oda érinteni.
De igazából belegondolva lehet hogy tényleg nem éri meg ennyit bele fektetni.
Aldis és Lidlis terméket azért nem veszek, mert azok ipari hulladékok és amiket vettem azok elég hamar tönkre mentek vagy még kipróbálni se tudtam mert már gyárilag hibás volt. pl.: lidl rezgő csiszolót vásárlás után nem próbáltam ki hanem csak 1 héttel később akartam használni el se indult. A boltban nem tudták már kicserélni el lett küldve szervizbe azt állítják, hogy nem megfelelő használat miatt ment tönkre és így nem javítható garanciálisan pedig el se tudtam indítani. Ennyit a 3 év garanciáról. Az pedig dühítő mikor akarsz valamit csinálni de nem tudsz, mert az új gép nem működik.
Tehát azért akarsz venni ilyen cuccot, hogy tudjál azokon segíteni, akik a karbantartáson spórolnak.
Az önzetlenséged példás, de jelen esetben nincs értelme annak a kérdésnek, hogy "megéri-e".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!