Mikor érdemes elkezdeni a jogosítványt? Többi lent
2020ra tervezem hogy megszerezzem a jogsim.
Nagyjából úgy szeretném hogy már júniusban meglegyen és vezethessek.
Mikor kéne elkezdenem ha júniusra szeretném, és nem buknék semmiből? (Legyen is így🙏)
18F
Minél előbb. Ez egyrészt rajtad múlik, hogy a kreszt, elsősegélyt milyen hamar tudod megtanulni, másrészt majd az oktatótól, hogy mennyi diákja van, mennyire rugalmas.
Én azt mondom, hogy a kreszt, kényelmesen 2 hét alatt is meg lehet tanulni, + vizsgaidőpont. Legyen mondjuk 1 hónap. Az elsősegély hamar megvan, legtöbb helyen tartanak egy pár órás tanfolyamot, aztán rá pár napra vizsga. A vezetés része az ami kiszámíthatatlanabb, törekedj arra, hogy rugalmas, jófej oktatót válasz. 3 hónap alatt, ha minden héten tudsz menni megvan az is.
Nekem a kresz, elsősegély 2 hónap leforgása alatt meg lett, a vezetéssel viszont jó 5 hónapig sz*ptam, mert volt, hogy az oktató nem tudott hetekig vinni vezetni..
Sok sikert!:)
19L
Minél előbb, akár ma.
Én anno júliusban kezdtem a kreszt. De mivel egy kresz vizsgát le kellett mondanom és 2x buktam a forgalmit, így márciusba lett csak meg a jogsim.
Én annak idején 2017-ben novemberben mentem orvosi vizsgálatra, december közepén tettem le a kreszt és január végén kezdtem a gyakorlati órákat... Úgy, hogy az oktatóval már december közepén, a kreszvizsga után rögtön lebeszéltem az első szabad időpontot. 1,5 hónap volt a várólista... Persze a karácsony/újév közrejátszott. Április végén tettem forgalmi vizsgát, végül egyéb okok miatt (munkaszüneti napok, akármi), majdnem két hetet kellett várnom a jogosítványra (elvileg pár munkanap alatt kész). Vagyis a kreszt november végén kezdtem, a jogosítványomat pedig a következő május elején vehettem kézbe...
Azzal nyertem időt, hogy amíg nem ért rá az oktatóm, elmentem elsősegélyre. Ennyi.
Egyébként szerintem igaza van annak, aki azt mondja, hogy már "elkéstél", szerintem legkorábban nyár közepén lesz jogsid.
19F
Nem hinném addigra meg lesz, Az egy dolog te neked minden sikerül , kresz vizsga, elsősegély, vezetés , ha nincs autó , oktató csúszik az egész, és még az okmányirodás vacakolás (valami más neve van már) az év az stimmel
Ezen a héten vizsgázok kreszből én is örülnék júniusnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!