Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kétütemű olajjal kevert...

Kétütemű olajjal kevert benzint töltöttem a kocsimba, most meg nem indul. Mi baja lehet? (hyundai i30 2014)

Figyelt kérdés
Az a helyzet h adott egy Hyundai i30 2014 es ami jelenleg nem indul. Nem volt nyitva a benzinkút mikor indulni akartam vele és volt itthon láncfűrészbe benzin. 1:25 keverék. Arol 2T vel keverve. Kb félig volt a kanna szóval olyan 10 litert töltöttem bele majd kb 20 km után rátankoltam 30 at. Nem vettem észre semmit a működésébe szépen ment se szaga nem volt talán picit füstölt ahogy a viszapillantobol láttam. Na mindegy. Gondoltam rátankoltam már úgyis nagyjából tiszta benzin van benne szúval mi baj lehet. Aztán most reggel akartam inditani és nem indul. De nem ir ki semmit hogy valami baja lenne csak nem indul.
2019. dec. 24. 22:28
1 2
 11/16 D. Brasco ***** válasza:
84%

"Katalizátor az nem probléma mert van egy ismerösöm aki ki tudja kötni. Müszakin meg csak nem fogják nézni a kibocsájtást. "

A szomorú magyar valosag......

2019. dec. 25. 08:55
 12/16 anonim ***** válasza:
Nincs ezzel gond, úgy vágják majd ki vizsgáról mint a macskát xarni. Csak ő hiszi hogy vizsgán nem fognak neki emissziót mérni, és a rendszert ellenőrizni.
2019. dec. 25. 09:13
 13/16 A kérdező kommentje:

Szerintem inkább az a szomorú magyar valóság hogy faluhelyen traktorgumikkal meg rongyokkal és műanyaggal fűtenek. Katalizátor nélkül hajtanék egy kocsit aminek kb zéro a kibocsátása még katlaizátor nélkül is az kb csepp a tengerbe ezekhez képest.... Nem fogok több százezret kiadni egy katalizátorért ha tönkrement. Amit katalizátorokra költenek az emberek abbol mondjuk vmi höszivatyus fütéseket telepitenének százszor több szenyezödéstöl ovnák meg a levegöt.... A külömség ami egy kocsibol kijön katalizátorral és anélkül az kb a semmivel egyenlö.... Nem szol ez a katalozátoros mizéria másrol csak hogy legyen egy könyen pusztulo drága alkatrész a kocsiban....

Amugymeg egyáltalán nem biztos h tönkrement volna. Remélem hogy nem...

2019. dec. 25. 12:02
 14/16 anonim ***** válasza:
Kifejezetten jót tett neki a 2T, mint a dízeleknek, mert gázolajban nem keveredik. Ami eldugulhatott az üzemanyag rendszerben, azt pucolhatod, szűrőket cserélni, imádkozni a katalizátorért, gyertyapucolás, döglött katalizátor csere, mert a hátsó oxigénszenzor miatt vészüzemben lesz a kocsi. Ügyes voltál. Ha nem sk csinálod, drága lesz.
2019. dec. 25. 12:30
 15/16 anonim ***** válasza:
A gond még csak nem is az üzemanyagrendszerrel lesz, az könnyen kitisztul (még talán a szűrőcsere se szükséges),még a katalizátor se biztos hogy megfeküdt bár biztos hogy jót azt nem tett neki,talán tisztabenyával ha meghajtod autópályán TALÁN valamennyire kitisztul. Az igazán problémás dolog az lehet ha a szelepek alá beszorul a korom na abból lehet gond.
2019. dec. 26. 13:47
 16/16 A kérdező kommentje:
Na kicseréltem a gyertyákat és még mindig nem indul. Nézegettem ilyen benzin rendszer tisztitos videokat nem tünik olyan hüdebonyolultnak. Szerintem most két ünnep közt beprobálom
2019. dec. 27. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!