Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a vészvillog...

Mi a véleményetek a vészvillogóval "köszöngetőkről"?

Figyelt kérdés

Haladtam szépen gps szerint 88-al amikor láttam, egy suzukis vesződik az előzéssel szembe meg jött egy busz pont mellettem volt a suzuki, gondoltam nem fog beférni a gyökér, és nem szivatom meg, hogy rálépek a gázra és "ott se voltam" fékre léptem, egy egészségeset satuztam, pont befért , erre vészvillogózik majd tovább megy.

Engem zavar, ne csinálja ha mástól függ.

Másik halálom, ha nem állok be a kereszteződésbe mint általában a buták, erre kihajt elém az ürge, vészvillogózik.

Mit kell köszöngetni? Ezek általában az önbizalom hiányos emberek? Mindig az olcsó autósok csinálják..

2019. dec. 24. 00:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%
Inkább csak alap emberi norma. Az első esetben azért, mert rájött, hogy f**zságot csinált a második meg szimplán azért, mert megtehetnéd, hogy ráhúzod oszt jó napot. Nem értem, hogy az ilyen frusztrált emberek, akinek még egy köszönés is ennyire zavaró, minek közlekedik.
2019. dec. 24. 00:58
 2/16 anonim ***** válasza:
81%

Tényleg, mennyivel menőbb tahó módon meg nem köszönni valamit.

Anyád valamilyen szinten azért nevelt, vagy csak szimplán ezt láttad a szülőktől(ha volt?)

Legalább tudom, hogy a sok tapló gyökér, akit beengedek magam elé, miért bszik megköszönni.

Nagy bajban leszel egyszer az életben, ha valamit egyszer tényleg meg kéne köszönni...akkor mit csinálsz, lehányod magad?

(egy olcsó autós)

2019. dec. 24. 01:00
 3/16 Beviz Elek ***** válasza:
92%

Én most nem igazán értem a problémát.

"fékre léptem, egy egészségeset satuztam, pont befért": ha valamilyen oknál fogva mégsem fér bele az előzés, kötelességed segíteni. Mást nem is nagyon tehettél volna, ezt megköszönte. Nem azért csinálta hogy vészvillogózhasson, hidd el.

"ha nem állok be a kereszteződésbe mint általában a buták": ezt így is kell csinálni, más kérdés hogy akkor kellene eléd menjen ha villantasz hogy lemondasz az elsőbbségedről. Megköszönte hogy hagytál helyet, ez miért baj?

Mit vársz? Dobáljanak meg tojással?

2019. dec. 24. 02:00
 4/16 anonim ***** válasza:
19%

Egy baromságnak tartom. Csak elvonja a vezetők figyelmét és semmi gyakorlati haszna nincs. Főleg amikor tök egyértelmű szitukban (pl. zipzár-elv) is villogtatnak. Meg amikor bepofátlankodnak a sor elejére, aztán azt hiszik, hogy ha villantanak kettőt, akkor úgy már nem egy alpári tahóság.

Kezdő vezetőktől szoktam látni, hogy beengedem őket és a gázpedál helyett a rohadt elakadásjelzőt nyomogatják, közben feltartják az egész sort.

2019. dec. 24. 02:00
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Évente egy teletömött Airbus A380-ra való ember hal meg az utakon Magyarországon. Hidd el, egyiket sem a fölösbe nyomott vészvillogó ölte meg.
2019. dec. 24. 02:05
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Nincs róla külön véleményem, alapvető emberi norma megköszönni a segítséget, előzékenységet, stb. Az utakon pedig ennek ez a legegyszerűbb módja.
2019. dec. 24. 05:41
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt én is alapvető embeiri normának tartom azt, hogy ha valaki segit nekem, akkor azt megköszönöm. Másrészt nyilván nem azért megyek bele egy-egy rizikósabb szituációba, mert annyira szeretném utána megköszönni, hogy megmentette valaki az életemet... sokkal inkább az ilyenkor az ok, hogy valamit bizony elhibázok, azt pedig ugye megintcsak szép gesztus elismerni.

Másrészt valóban generál egy plusz veszélyforrást az, ha valaki vadul elkezdi keresgélni a gombot, miközben ezernyi dolog történik körülötte. Például pont ezért használom ritkán autópályán, sűrű forgalomban a megköszönésnek e formáját, ahogyan mondjuk egy torlódást okozó (amúgy is cipzárelvet feltételező) útszűkület esetén sem az első dolgom a gombot keresgélni. (Hozzáteszem, sokszor kell különböző típusokat vezetnem, ezért nem megy automatikusan, hol is van a gomb, mert ebben elég kreatívak tudnak lenni egyes gyártók!)

2019. dec. 24. 06:08
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Végre valami pozitív irányú változás történik a közlekedésben, ha már a társadalomban olyan nehezen megy.
2019. dec. 24. 07:09
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Annó a kilencvenes évek közepén láttam először ilyet, mikor kamionosok megköszönték a másiknak hogy beengedte a megelőzött kamion.

Nyugaton ismerik ezt a szokást, DE nem jelenti azt hogy ne lenne értékelhető.

Sok esetben megelőz egy kur..nyázást, ami feszültségcsökkentő.

2019. dec. 24. 09:21
 10/16 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
70%
A veszvillogo egyértelmű. Ha csak a jobb kezét lenditi fel a két ülés között az félre értésre adhat okot... " Mit mutogatezabarom...? Bemutatott? Álljon meg a pirosnal, mák kikapom a tyukoljàból..."
2019. dec. 24. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!