Miért gondolják a sofőrök, hogy vészvillogóval bárhol parkolhatnak?
Láttam már rendőrt buszmegállóban elakadásjelzővel állva telefonálni.
Hiába hívsz rá akárkit, azt mondja hogy megállt gyorsan mert begörcsölt a lába, és nem érezte így biztonságosnak a továbbhaladást.
Jó, oké, ha boltból jön éppen tele szatyorral nem épp hihető de amúgy be lehet játszani.
Most ha egy teherautó, futár, taxi, közfeladatot ellátó jármű használja az valamilyen szinten érthető, mivel arra hívja fel a figyelmet, hogy a jármű közelében emberek mozognak, ezért óvatosan kell elhaladni az adott kocsi mellett.
Ha egy civil használja tilosban parkolásra természetesen részemről elítélendő ugyanakkor büntetendő, mivel szabálytalan használat, valamint megtéveszti a többi autóst vele. Ahogy az irányjelzés, a vészvillogó használata sem lehet megtévesztő.
Legutóbb véletlenül belehallottam egy telefonbeszélgetésbe, ahol a nő ennyit mondott a beszélgető partnerének "tedd ki nyugodtan a vészvillogót, mindenki ezt csinálja" no comment...
"Most ha egy teherautó, futár, taxi, közfeladatot ellátó jármű használja az valamilyen szinten érthető, mivel arra hívja fel a figyelmet, hogy a jármű közelében emberek mozognak, ezért óvatosan kell elhaladni az adott kocsi mellett."
Itt én szeretnék egy linkelt jogszabályt látni, ami szerint a futár, taxi bárhol megállhat vészvillogóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!