Lehetséges házilag (vagy valakit megbízva) sínautót készíteni? Többi lent?
Figyelt kérdés
Az elhagyott vasútvonalak szerelmese vagyok, és régóta gondolkozom rajta, hogy veszek egy papírok nélküli olcsó kisautót (pl.: suzuki maruti, daewoo tico) és átalakítom vagy áttalakíttatom egy hozzáértő szerelővel sínautóvá. Szerintetek van olyan aki ilyet elvállalna? a legjobb az lenne ha állítható nyomtávú lenne kisvasút-normál nyomtáv természetesen harmadik lámpával a tetején ahogy egy vasúti szerelvénynél kell. válaszokat előre is köszi2019. nov. 27. 22:00
1/9 anonim válasza:
Jó ötlet! Csak hol közlekednél vele? Esetleg a kerted mögött fut valami bezárt mellékvonal?
2/9 A kérdező kommentje:
nyilván nem.. utánfutón szállítanám oda, amit be akarok járni
2019. nov. 27. 22:12
3/9 anonim válasza:
Nem tudom, vannak-e nálunk olyen helyek, ahol csak úgy hajtanyozni tudnál :) Mert vannak országok ahol ezt többen csináljak :) Amúgy tuti valaki megcsinálja, ha van ilyen ezermester ismerősöd aki szereti a fura dolgokat.
Vagy te magad megcsinálod :)
4/9 A kérdező kommentje:
bármelyik bezárt mellékvonalon lehetséges van pár 1000km-nyi az országban sajnos
2019. nov. 28. 10:16
5/9 anonim válasza:
Megvalósítható, csak ha használni is akarnád, akkor igen drága mulatság lebukni vele.
6/9 anonim válasza:
Természetesen lehet ilyet építeni, de legálisan használni magánemberként lehetetlen, mèg a saját kerted végében is bele lehet kötni, nemhogy egy bezàrt, de hivatalosan továbbra is az országos közforgalmú vasúthálózathoz tartozó vonalon...
7/9 anonim válasza:
Baromi egyszerű az "építés": Olyan autót kell választani, aminek megegyezik a vágány nyomtávval. Kell esztergáltatni négy nyomkarimát (nem csak karimát, hanem vasúti kerékprofilt), aminek a belső mérete a felfújt kerék mérete, a belső felületet felérdesíteni annyira, hogy ne tudjon lecsúszni oldalra. Levegőt kiengedni, ráhúzni a gumikra a nyomkarimát, felfújni, a kormányt egyenesben rögzíteni, és mehet a móka.
8/9 anonim válasza:
Bocs, kihagytam, hogy 1435 mm nyomtávú kocsikat keress.
Hátránya, hogy nem lesz jó keskeny nyomtávú erdei vasutakra, csak elhagyott "rendes" pályára
9/9 anonim válasza:
És szabadon lehet menni vele? Vagy ha büntetnek menyire? És is nagyon akarok egyet. (én csak egy kézi hajtásút)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!