Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Tachográf korong, helyesen...

NPatrik000 kérdése:

Tachográf korong, helyesen van-e kitöltve? Továbbiak lent.

Figyelt kérdés

Korongon a napi pihenőidő jelölése.

Elkezdem a munkát például 11. hó 19. nap reggel 07:00 kor ami tart 16:00-ig, (természetesen a pihenőket betartom). Tehát fogom a korongom kitöltöm az elejét, majd megfordítom behúzom a lázlapon a pihenőt 00:00-tól 07:00 ig és aláírom. Berakom a korongot a menetrögzítőbe. Majd 16:00 kor kiveszem a korongot, kitöltöm az elejét, (záró dátum 11.19), majd megfordítom és a lázlapon behúzom a pihenőt 16:00-tól 24:00-ig, majd a következő nap, ha vezetnem kell ismét ugyanez az aznapi adatokkal.

Tehát a kérdés, hogy ez így jól van-e jelölve?

2019. nov. 22. 20:09
 1/1 anonim ***** válasza:

Bennhagyod a korongot a vekkerben (a napi pihenőt úgyis írja), és másnap reggel kezdéskor veszed ki, és teszed be az aznapit. A hátuljára semmit se írsz, a burnyák össze tudja nézni simán.

Már természetesen akkor, ha azonos az autó.

Én nem szoktam vele foglalkozni, ha muszáj korongoznom (rendes esetben az 561 által mentesülve vagyok alóla), szombat reggel beteszem az adott korongot, vasárnap reggel cserélem -és rendes pihenőt húz.(csak hétvégén vezetek korongos kocsit, ill. vagyok rá kötelezve, másodállás. Persze a mappámban van a tevékenységigazolás is, hogy a hét többi napján az 561 által mentesített kategóriájú járművet vezetek [igen, helyi autóbusz], és alles zusammen a heti vezetési időm nincs 56 óránál több.

2019. nov. 22. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!