Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Vehetek diàkbérletet levelező...

Vehetek diàkbérletet levelező diákigazolvánnyal?

Figyelt kérdés
Szeptembertől levelező főiskolára jàrok itt a lakòhelyemen. Tehàt ha veszek diákbérletet az az összes buszra jò ami helyi. Lehet ilyet, vagy teljes áru bèrletet( felnőtt) kell venni?
2019. nov. 6. 08:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Venni vehetsz, de nem vagy jogosult rá.
2019. nov. 6. 08:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Levelezővel csak máv és volán (jegy, nem bérlet!), és az is csak a lakhely és az iskola, illetve gyakorlati hely között.

Pl én pesti vagyok, a pécsi egyetemre járok, de pesten vannak az órák. Pestre bkk bérletet nem vehetek diákbérletet, csak vonatjegyet vagy volánra távolsági jegyet, ha valamiért pécsre kell menni. Ha nem pesti lennék, pestre is vehetnék máv/volán diákjegyet, de pesten belül bkk-ra akkor sem.

2019. nov. 6. 10:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem vehetsz helyire diákot. Én meg is kérdeztem, amikor vettem, és szóltak, hogy nem lehet. Elég magas bünti is jár érte.
2019. nov. 6. 11:11
 4/4 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat!😊
2019. nov. 7. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!