Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Amikor megszereztétek a...

Amikor megszereztétek a jogsitokat ti egyből nekiálltatok vezetni?

Figyelt kérdés
Én már több mint 1 éve megcsináltam és jól is megy maga a vezetés viszont nagyon izgulok és csak akkor vezetek amikor van mellettem valaki. Ez az izgulás meg azért van mert attól félek ha valahol megállok nem tudok elindulni és emiatt nem igazán vezetek.
2019. nov. 4. 21:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem, mivel nekünk nem volt autónk. Nagymamám autóját vezettem sokat, mondhatni azzal szereztem meg a minimális rutint. Meg túrák alkalmával kisbuszt vezettem nagyon sokszor, persze nem a legelejétől.

Nem kell parázni és kész, menj el egyedül vezetni. De ha már az elindulás is gondot okoz, akkor felmerül bennem a kérdés, hogy hogyan kaptál jogsit...

2019. nov. 4. 21:14
 2/11 anonim ***** válasza:
Már előtte.
2019. nov. 4. 21:16
 3/11 anonim ***** válasza:
68%

Gyakorlás nélkül soha nem fog menni, ez biztos.

Én rögtön elkezdtem vezetni, persze előbb szülői kísérettel, aztán pár út után már egyedül is. Valahol az 51-es út akkor még gáton vezetett, borzasztó veszélyes szakaszát túlélte kezdtem úgy érezni , hogy ezt meg lehet tanulni és szokni, aztán beálltam úgy 50-nel a kútoszlop mellè. De azóta már jól megy, tényleg.

2019. nov. 4. 21:20
 4/11 anonim ***** válasza:
50%

Én 2 évvel jogsi megszerzése után vezettem először autót mert akkor sikerült vennem. Nehezen ment mert sokat felejtettem és nagyon kijöttem a gyakorlatból. Én is féltem rendesen de én mindentől de sok gyakorlás után minden ment. Ez volt egy éve, most meg már tök lazán vezetek, nem izgulok csak élvezem a vezetést.

Ha az elindulástól félsz akkor vezett diesel kocsit ha van rá módod. Azzal elindulni sokkal egyszerűbb mert nem kell gázt adni ahot hogy megmozduljon az autó hanem csak a kuplungot kell felengedni és gurul is már. Ezután nyomhatod a gázt is. Benzinesnél meg kb egyszerre kell a kettőt csinálni jó időzítéssel

2019. nov. 4. 21:25
 5/11 anonim ***** válasza:
50%
Nem kell félni csak akkor tanulsz meg igazán vezetni ha egyedül vagy menet közben. Dieselt javaslom elsőnek..
2019. nov. 4. 21:39
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

Az elindulást tudod gyakorolni forgalommentes helyen is, kockázat nélkül. Keress valami elhagyatott utcát, lehetőleg lejtőset és ott gyakorolj 1-2 órát.

2019. nov. 4. 21:57
 7/11 anonim ***** válasza:
50%
Nekem december 3-án lesz egy éves a jogsim. Két hónappal később lett autóm és azóta szinte minden nap vezetek. Az első két hétben még anyukám mellettem ült, de azóta egyedül szoktam menni az egyetemre. Nyáron volt 2 hosszabb utam is, Bükfürdőre és Ausztriába. Amúgy én dieselen tanultam és most benzinesem van, először nekem is nehéz volt az elindulás, de most már megszoktam.
2019. nov. 5. 03:32
 8/11 A kérdező kommentje:
El tudok indulni csak volt olyan, hogy lefulladok és emiatt parázok.
2019. nov. 5. 06:20
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezen tök felesleges izgulnod. Nem történik semmi, ha lefulladsz. Újraindítod és médz tovább.
2019. nov. 5. 06:56
 10/11 Hovarju ***** válasza:
100%
A jogsi kézhez kapása után kb.3 nappal mentem vezetni először. Az első utakra egy kedves gyakorlott barátunk jött velem. Sikerült is 230km-t egy huzamban levezetnem. Aztán vele még tettem két kb. ugyanekkora utat. Kicsit később már teljesen egyedül mentem, először csak rövidebb, majd hosszabb utakra. Azóta már 4 év és kb.40.000 km van a hátam mögött és egyre jobban élvezem.
2019. nov. 5. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!