Amikor megszereztétek a jogsitokat ti egyből nekiálltatok vezetni?
Nem, mivel nekünk nem volt autónk. Nagymamám autóját vezettem sokat, mondhatni azzal szereztem meg a minimális rutint. Meg túrák alkalmával kisbuszt vezettem nagyon sokszor, persze nem a legelejétől.
Nem kell parázni és kész, menj el egyedül vezetni. De ha már az elindulás is gondot okoz, akkor felmerül bennem a kérdés, hogy hogyan kaptál jogsit...
Gyakorlás nélkül soha nem fog menni, ez biztos.
Én rögtön elkezdtem vezetni, persze előbb szülői kísérettel, aztán pár út után már egyedül is. Valahol az 51-es út akkor még gáton vezetett, borzasztó veszélyes szakaszát túlélte kezdtem úgy érezni , hogy ezt meg lehet tanulni és szokni, aztán beálltam úgy 50-nel a kútoszlop mellè. De azóta már jól megy, tényleg.
Én 2 évvel jogsi megszerzése után vezettem először autót mert akkor sikerült vennem. Nehezen ment mert sokat felejtettem és nagyon kijöttem a gyakorlatból. Én is féltem rendesen de én mindentől de sok gyakorlás után minden ment. Ez volt egy éve, most meg már tök lazán vezetek, nem izgulok csak élvezem a vezetést.
Ha az elindulástól félsz akkor vezett diesel kocsit ha van rá módod. Azzal elindulni sokkal egyszerűbb mert nem kell gázt adni ahot hogy megmozduljon az autó hanem csak a kuplungot kell felengedni és gurul is már. Ezután nyomhatod a gázt is. Benzinesnél meg kb egyszerre kell a kettőt csinálni jó időzítéssel
Igen.
Az elindulást tudod gyakorolni forgalommentes helyen is, kockázat nélkül. Keress valami elhagyatott utcát, lehetőleg lejtőset és ott gyakorolj 1-2 órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!