Kinél (oktató) célszerű Érden a Budiásnál vezetni tanulni?
Én is azt javaslom inkább várj a jó oktatóra. 3 éve csináltam a jogsit, nekem is várnom kellett volna kb. 1 hónapot az első vezetésig, mert nyár lévén 1 oktató kivételével mindenki tele volt. Én nem akartam várni, mert attól féltem addig elfelejtem az elméletet, illetve mielőtt vezetni akartam és mielőbb meg akartam szerezni a jogsit. Végül ahhoz az egy oktatóhoz mentem aki szabad volt, már azon a héten mehettem vezetni. Első alkalommal elmondta, hogy a kötelező óraszám bőven kevés még annak is aki egyébként már otthon a szülei kocsiján gyakorolt a földúton, de mivel én még sosem ültem volán mögött, nekem minimum 100 órára lesz szükségem. Összesen 10 órát vettem nála, folyamatosan beszólogatott, gyenge képességűnek nevezett, azt mondta talán sosem lesz jogsim és nekem a 200 óra is kevés lesz, stb. Az első 9,5 óra alkalmával csak a tanpályán bólyák között gyakoroltunk, majd az utolsó óra végén mentünk egy kört a városban. Szerintem jól ment, de ő azt mondta, hogy attól, hogy karcolásmentesen eljutottam A-ól B-be még nem jelenti azt, hogy jól vezetek csak szerencsém volt. A 10. óra után hazafelé sétálva elsírtam magam és rögtön hívtam az egyébként elsőként kiszemelt, mások által is ajánlott oktatót. Tudott fogadni, de 1,5 hetet kellett várnom az első órára és csak heti 1-2 alkalommal tudtam nála vezetni, mert sokan voltak nála. Az első óra végén azt mondta, hogy nem érti mi baja volt a vezetésemmel az előző oktatónak, mert szerinte jól vezetek és nincsenek gyenge képességeim sem. Végül a kötelező óraszámon kívül +2 órát vettem, de önszántamból gyakorlásképp és elsőre átmentem a vizsgán.
Szóval szerintem inkább várj kicsit, mint hogy egy rossz oktatóhoz kerülj, aki amellett, hogy anyagilag lehúz a plusz óráival még egy életre el is veszi a kedved a vezetésről. Nem véletlenül vannak valakinél kevesen sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!