Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Jogtalanul bírságoltak meg...

Jogtalanul bírságoltak meg gyorshajtásért?

Figyelt kérdés

A történet röviden:

Ma érkezett egy 30.000Ft-os bírság gyorshajtás miatt. 9. 21-én lőttek le Szajol és Törökszentmiklós között a 4-es úton 116km/h-val 90 helyett. Ebben számoma az a furcsa hogy lakott területen kívül eső autóútról beszélünk, ahol ugye 110km/h a megengedett. Megmondom őszintén a táblákat nem néztem, rutinból haladtam a forgalommal, 8 éve vezetek eddig egyszer sem volt gyorshajtásom.

Néhány cikk az interneten arról tanuskodik hogy az említett helyen a közelmúltban emeleték 110km/h-ra a sebességhatárt 90-ről.

A cikkek:

[link]

[link]

A kérdésem az lenne hogy jártatok már hasonlóan, lenne e valamilyen tanácsotok, illetve hogy milyen úton módon tudnék fellebbezni a bírság ellen?

A hely gps koordinátái: 47.179694, 20.337806 (google-n meg tudjátok nézni.

#gyorshajtás #bírság #Szajol. Törökszentmiklós
2019. okt. 15. 17:36
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
75%
Az tuti és ezt biztosra veheted, hogy ott azon az útszakaszon 90 km/h a megengedett legnagyobb sebesség, jogszabályi háttértől függetlenül.
2019. okt. 16. 14:28
 22/30 Beviz Elek ***** válasza:
91%

A kérdésben azt írod hogy rutonból mentél ott és a táblákat nem nézted, most meg pampogsz hogy mi nem járu k arra és jobban tudod mint mi? Akkor minek tetted fel a kérdést?

Megoldás: visszamész és ha van kint autóút tábla vagy 100-as, 110-es sebességkorlátozó tábla akkor fellebbezel, ha nincs kint akkor pedig befizeted a csekket.

Minek teszel fel kérdést ha nem hiszel nekünk?

2019. okt. 16. 16:27
 23/30 anonim ***** válasza:
12%
Igen,Szajol Miklós között 110km a megengedett legnagyobb sebesség. Tegnap el voltak fordítva a táblák tehát 90km a megengedett. Figyelni kell sajnos.....
2019. okt. 16. 19:54
 24/30 anonim ***** válasza:
10%
Ez szívás.
2019. okt. 16. 21:50
 25/30 Alex Fly ***** válasza:
80%

Én elhiszem, hogy tudod, mi az az autóút. De ha tudodb hogy ahol mentél, az nem az, akkor miért írtad? Kit akarsz átverni?

És mi azb hogy nincs joguk mefbírságolni? Neked talán van jogod túllépni a sebességhatárt? Ha esetleg nem tudtad volnab az ilyen következménnyel jár. Legalább megtanultad -ha már a százalékszámítást nem sikerült...

Ja hogy nem azt a választ kaptad, amire vártál és most hisztizel mint egy óvodás? Nem hat meg...

2019. okt. 16. 23:01
 26/30 qkker1 ***** válasza:
67%

"Miért kéne bebizonyítanom hogy autópálya?! úúúramisten…hát én kiégtem:’DD 116-al mentem 110 helyett…iiiigen tisztában vagyok vele hogy átléptem a sebességkorlátot… 0.54%-al…ember.. egyszerűen nincs joguk megbüntetni. "

Miért ne lenne joguk?

2019. okt. 17. 09:57
 27/30 eddiboy ***** válasza:
80%
110 a megengedett, ahol kint van a 110-es vagy az autóút tábla. Mindenütt másutt 90 a megengedett, függetlenül attól, hogy hány sáv van, és van-e elválasztó korlát.
2019. okt. 18. 02:43
 28/30 eddiboy ***** válasza:
0%
Amúgy ha 110 van ott tényleg, ott 116-ért nem büntethetnek. Illetve igen, de csak szabálysértési bírsággal, amit meg kijátszhatsz azzal, hogy nem te vezettél, hanem egy rokonod, akire nem va
2019. okt. 18. 02:51
 29/30 eddiboy ***** válasza:
0%
...nem vagy köteles terhelő vallomást tenni.
2019. okt. 18. 02:52
 30/30 anonim ***** válasza:
30%
Ha autóút lett volna, akkor nem büntettek volna meg, ott 131-től jár a bírság, 90-es korlátozásnál 106-tól. Már ha nem mennek utánad, mert akkor 1 km/h túllépésért is fizetni kell, de szerintem ilyen szökőévente egyszer fordul elő, hogy a rendőrök megpróbáljanak megállítani egy előttük 100-zal elhúzó autót. Ha óra szerint 110-zel mész sima úton és 135-tel gyorsforgalmin, akkor minden valószínűség szerint nem kell büntetéstől tartanod.
2019. okt. 24. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!