Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan kamionosról, aki nem tudj (a) hogy mit szállít?

Figyelt kérdés
Kamionokat mázsálok, és néhányszor találkozok olyan kamionosokkal, akik nem tudják, hogy mit hoztak és nekem kell kiböngésznem a beszállító levélből vagy a CMR-ből. Csak nekem furcsa ez?
2019. okt. 13. 12:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Kamionos műsor, aha...

A plomba egy dolog. Minden más csak kifogás.

Eleve a sofőr felel az áruért.

Ti meg sem nézitek mit és hogyan rakodnak fel? Már csak rögzítés, súlyeloszlás szempontjából sem?

Attól még, hogy a sofőrök többségében van egy ilyen általános nemtörődömség a valóság az, hogy kellene ellenőriznie, tudnia mit visz, még ha nem is részleteiben. A CMR egyezmény elég világosan fogalmaz.

2019. okt. 15. 07:07
 12/14 Beviz Elek ***** válasza:
47%

Tegnap mire bementem már meg volt pakolva, tehát sokszor ott sem vagyok a pakolásnál. Bemásztam megnézni hogy mi az utolsó kettő, így tudtam hogy az első helyen melyik oldalt kell kinyissam.

Mire mindent kiszórtam és visszamentem, addigra a következő is meg volt pakolva.

13 címből kb 5-6-nak volt fekete fóliával körbetekerve a raklapja(i), annyit láttam hogy dobozok vannak a raklapon.

1 volt amit hiába láttam, nem tudtam megmondani hogy mi lehet az.

A szememben nincs mérleg, van amin írja hogy 300kg és kézzel arrébbtolom, de olyan is van hogy 6 raklap fürdőszobai termékre összesen 20kg-t írnak. A targoncás érzi a súlyát és úgy pakolja hogy jó legyen (és ismètlem, sokszor mire bemegyek, már meg van pakolva, tehát sokat nem tehetek).

Felmászok és annyit tudok kitalálni hogy a fóliakocka borulékony vagy nem.

Ugyanazt csinálom mint amit a DPD-s srácok, ők sem tudják hogy mi van a dobozban. Tudják a feladót, a címzettet, a dobozon írja a súlyt és kiszállítják amit rendeltél. Ezt csinálom én is, csak raklapokkal és cégeknek.

2019. okt. 15. 08:03
 13/14 anonim ***** válasza:
47%

en soha nem foglalkoztam vele, nem is erdekelt. Alapbol azt se tudod mennyit kell felrakni meg milyen suly, mert ami qualcommban jon altalaban nem valos adat, es csak a vegen latod.

Meg miert kellene tudnom mit szallitok? Kit erdekel? Ugyan ugy kell vezetni minden aruval szinte, vannak kiveteles dolgok folyadek pl szoval nem indokolt.

Es valoban a legtobbszor be van csomagolva, es sokszor a cmren sincs rajta micsoda, szallitolevelen meg a cikkszam nev marka alapjan nem fogod megtudni hogy ez most mi.

2019. okt. 15. 14:32
 14/14 anonim ***** válasza:
47%
Sokszor én se tudom mit viszek. Hutozok de nem is érdekel mi van fent . Elviszem egyik helyről a másikra. Ennyi.
2019. okt. 16. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!