Mi a véleményetek az olyan kamionosról, aki nem tudj (a) hogy mit szállít?
Kamionos műsor, aha...
A plomba egy dolog. Minden más csak kifogás.
Eleve a sofőr felel az áruért.
Ti meg sem nézitek mit és hogyan rakodnak fel? Már csak rögzítés, súlyeloszlás szempontjából sem?
Attól még, hogy a sofőrök többségében van egy ilyen általános nemtörődömség a valóság az, hogy kellene ellenőriznie, tudnia mit visz, még ha nem is részleteiben. A CMR egyezmény elég világosan fogalmaz.
Tegnap mire bementem már meg volt pakolva, tehát sokszor ott sem vagyok a pakolásnál. Bemásztam megnézni hogy mi az utolsó kettő, így tudtam hogy az első helyen melyik oldalt kell kinyissam.
Mire mindent kiszórtam és visszamentem, addigra a következő is meg volt pakolva.
13 címből kb 5-6-nak volt fekete fóliával körbetekerve a raklapja(i), annyit láttam hogy dobozok vannak a raklapon.
1 volt amit hiába láttam, nem tudtam megmondani hogy mi lehet az.
A szememben nincs mérleg, van amin írja hogy 300kg és kézzel arrébbtolom, de olyan is van hogy 6 raklap fürdőszobai termékre összesen 20kg-t írnak. A targoncás érzi a súlyát és úgy pakolja hogy jó legyen (és ismètlem, sokszor mire bemegyek, már meg van pakolva, tehát sokat nem tehetek).
Felmászok és annyit tudok kitalálni hogy a fóliakocka borulékony vagy nem.
Ugyanazt csinálom mint amit a DPD-s srácok, ők sem tudják hogy mi van a dobozban. Tudják a feladót, a címzettet, a dobozon írja a súlyt és kiszállítják amit rendeltél. Ezt csinálom én is, csak raklapokkal és cégeknek.
en soha nem foglalkoztam vele, nem is erdekelt. Alapbol azt se tudod mennyit kell felrakni meg milyen suly, mert ami qualcommban jon altalaban nem valos adat, es csak a vegen latod.
Meg miert kellene tudnom mit szallitok? Kit erdekel? Ugyan ugy kell vezetni minden aruval szinte, vannak kiveteles dolgok folyadek pl szoval nem indokolt.
Es valoban a legtobbszor be van csomagolva, es sokszor a cmren sincs rajta micsoda, szallitolevelen meg a cikkszam nev marka alapjan nem fogod megtudni hogy ez most mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!