Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan kamionosról, aki nem tudj (a) hogy mit szállít?

Figyelt kérdés
Kamionokat mázsálok, és néhányszor találkozok olyan kamionosokkal, akik nem tudják, hogy mit hoztak és nekem kell kiböngésznem a beszállító levélből vagy a CMR-ből. Csak nekem furcsa ez?
2019. okt. 13. 12:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
72%

Nincs ebben semmi extra szerintem

Nyelvtudás nincs, a világ másik végén isten tudja milyen nyelven megírt szállítólevéllel felraknak neki valamit gyűjtőben, aztán kész.

Nálunk sem tudják miért jöttek. Tudja hány palettát kinek a megbízásából, hova kell vinnie és kész.

De őszintén szólva, ha a szállítólevél nyelvét értené, akkor sem tudná valójában mi van pontosan a palettákon.

2019. okt. 13. 12:52
 2/14 Beviz Elek ***** válasza:
75%

Gyűjtőzöm, néha megkérdezik hogy mit hoztam.

Hát honnan a francból tudjam? A raklapok be vannak tekerve fekete fóliával, szerinted arra maszturbálok hogy szállítólevelen az árut böngészem? Neked jött, szedd le, hadd húzzak a következő helyre.

2019. okt. 13. 13:08
 3/14 A kérdező kommentje:
El kellene olvasni vagy odafigyelni arra a két másodpercre.
2019. okt. 13. 13:12
 4/14 anonim ***** válasza:
84%
A buszsofőr sem tudja, hogy pontosan kik vannak a buszon, és nem is érdekli.
2019. okt. 13. 13:16
 5/14 Beviz Elek ***** válasza:
72%

Mit kellene elolvasni, more kellene odafigyelni?

2019. okt. 13. 13:59
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Pedig a kérdezőnek valahol igaza van. A CMR rendelet szerint a sofőrnek át kellene vennie az árut és ellenőrizni, hogy száma/jele szerint azt kapja-e amit a szállítólevélen kap.

2019. okt. 13. 14:52
 7/14 anonim ***** válasza:
31%
Kivéve, ha az áru csomagolása ezt nem teszi lehetővé vagy ott sincs a rakodásnál. Ráállsz a rámpára, be se mehetsz, felraknak valamit, kapod a papírt azt menjél, bánatot érdekli, mi van benne.
2019. okt. 14. 13:14
 8/14 anonim ***** válasza:
47%
Így van, kivéve, ha az áru csomagolása nem teszi lehetővé. Valóságban ez a legritkább esetben van így.
2019. okt. 14. 14:52
 9/14 anonim ***** válasza:
31%
Annyira nem ritka ez, rámpa, aztán plomba, cmren meg nem is érted, mi van ráírva, főleg ha olasz :)
2019. okt. 14. 15:26
 10/14 Beviz Elek ***** válasza:
31%

Néhányan láttak egy műsort kamionos munkáról és azt hiszik hogy az összes olyan.

Megjegyezném, rengeteg féle munka van.

Hogy én legtöbbször miért nem tudom a gyűjtőben:

Cmr-t havonta/2 havonta látok. Ha a feladó nem kéri, egy egyszerű szállítólevelet kapok, ezen a feladó, címzett adatai, raklapok száma/súlya, extra szolgáltatások (délelőtt, időpontra, emelő hátfal, stb) szerepel. A raklap fekete fóliával van körbetekerve, esetleg a dobozokon csak a gyártó neve van, de olyan is előfordul hogy valami speciális szerszámot/alkatrészt kell kivinni és hiába nézem, nem tudom hogy mi a bánat az.

Egy korábbi munkahelyemen reggel kaptam egy vontatót, megmondták hogy hol találom a pótot, előre le volt plombálva, nekem a plomba számát kellett ellenőrizni és nem nyithattam ki. Mikor megérkeztem leellenőrizték és a rámpára tolatás előtt láttam meg a 2 utolsó raklapot. A pótot ott leraktam, felvettem egy másik plombált pótot és vittem ahova mondták.

A feladatom hogy sérülésmentesen elvigyem az àrut A-ból B-be, nem pedig az hogy listát vezessek mikor mi van hátul.

2019. okt. 14. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!