Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Lehet nem nekem való a vezetés...

Lehet nem nekem való a vezetés? Folytassam vagy hagyjam a fenébe?

Figyelt kérdés
20 éves fiú vagyok és ma buktam meg harmadjára forgalmi vizsgán. Teljesen elment a motivációm megcsinálni és pénzem sincs már, szüleim sem tudnak tovább támogatni. A kresz és elsősegély vizsga elsőre meglett. Viszont a forgalmi az egy sátán nekem. Júniusban kezdtem neki és sokkal bénább voltam mint az átlag. A kötelező 30 óra alatt csak a 20. óra után engedett ki a forgalomba mert addig nem ment az autó működtetése. Majd a kötelező 30 után még vettem 10 órát, mert hát kb 0 tapasztalatom volt még a forgalomban. Sokat segített az a 10 plusz ez tény. Viszont az első vizsgán a 35. Percben azért buktam meg, mert elfelejtettem sávváltásnál belenézni a tükörbe. Ezután vettem még 5 órát, majd a második vizsgámon a 30. Percben azért buktam meg, mert nem adtam meg kisutcában az elsőséget, amikor úgy láttam, hogy elengedett a teherautós, de ezt a vizsgabiztos nem így vette észre. Ezután vettem 2 órát, majd ma azon buktam meg a 30. Percbenmert az aldi parkolóban későn vettem észre egy autóst, akinek elsőbbsége volt de megálltam időben és elengedtem volna, de mivel nem tudta eldönteni mit akar ezért elengedett. A vizsgabiztos szerint meg egy bunkó voltam és direkt kiharcoltam az elsőbbséget. A baj meg az is, hogy az első vizsga után elköltöztem 70 km-re egy másik városba és mindig vissza kell vonatoznom 2 órát, mert nem akartam oktatót és autót váltani a célegyenesben. Nem tudom mi legyen. Már összeomoltam legbelül. Nem fáj meg nem sírok miatta csak rosszul esik és nagyon sok pénzem benne van. Elkeseredésemben illegálisan is vezettem pár órát egy faluban kb 1 hete nagypapámmal az autómban (megörököltem tőle a régi autóját, mert vett magának újat). Mit mondanátok nekem?

2019. okt. 12. 13:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ne add fel semmiképp. 10 plussz órát vettél csak, ami azt jelenti hogy akkor 20 órát vezettél forgalomban az első vizsgád előtt, ami nagyon kevés. Nekem 60 sem volt elég. 74 óra után mentem át másodszorra. A pénzt pedig rá kell szánni, csak egyszer kell megcsinálni, de szerintem megéri főleg ha lesz autód is :)
2019. okt. 12. 23:23
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabad feladni! Mindenképp menj át másik iskolába , másik oktatóhoz. Nekem az az érzésem, hogy már magában az utazásban elfáradtsz, de egyébként sincs semmi értelme ennyit utazni, hisz jó fej, normális oktató mindenhol van. Menj el dolgozni és heti 1-2 órát vegyél. Nekem annak idején azt mondta az oktatóm, hogy sokkal hasznosabb a heti 1-2 óra, mint a mindennapi vagy kétnaponkénti vezetés, hiszen van ideje leülepednie a tanultaknak, van idő átgondolni a hibákat.

A vizsgázásra is hagyj időt magadnak, hogy feldolgozhasd, átgondolhasd az egészet és a következő vizsga előtt gondold át, hogy milyen helyezetek léphetnek elő a forgalomban, ezekre hogyan fogsz reagálni.

Mindegyik vizsgádon szinte a végéig jutottál, tehát nem vagy reménytelen eset. A vége felé mindenki fárad és izgul, hogy most már eddig eljuttott csak nehogy megbukjon az utolsó 10 percben. Velem is így volt, remegett a lábam a gázon, alig volt erőm lenyomni a kuplungot, és a vége felé elfelejtettem indexelni, de az oktató rendes volt és "jelzésként" erős köhögésben tört ki, így azonnal feleszméltem, hogy valami lemaradt és még időpont kiraktam az indexet. Végül átmentem elsőre, igazából csak az oktatónak köszönhetem. Ő azt mondta, hogy úgyis mindenki jogosítvánnyal a zsebében tanul meg vezetni, az órák csak alapismeretszerzésnek és bemelegítőnek valók. Gyakorlatot lehet szerezni az órákon, de rutint, valós élethelyzeteket csak ha már megvan a jogsi.

2019. okt. 23. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!