Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Megcsináljam e a jogosítványt...

Megcsináljam e a jogosítványt és vegyek autót, vagy ne? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Tudom, sokan hülyének fogtok nézni és nem fogjátok megérteni ezt az egészet, de én nemtudok dönteni..

Annyi az egész, hogy befizettem a jogosítványt ami 45eFT volt az online tanfolyammal együtt. Viszont nemtudom hogy elkezdjem e, mert ha meglenne a jogsim akkor a kocsival lenne gond.

Azzal annyi a gond, hogy nemtudok beállni az udvarra mert ami ott van vízóra az beszakadna, és máshova az udvaron nemtudok beállni, vagy pedig kint állnék az utcán, de ott meg több baja lenne, mivel nem a legjobb és legbiztonságosabb környéken élek, tehát a roma emberektől (semmi rasszizmus, csak a rosszabb fajták élnek itt) sok baja lenne, volt amikor baltával rongálták meg a kocsikat itt a környéken..

Évek óta vágyom erre az egészre, csak tényleg nemtudom hogy mi legyen, mert az összes szomszédnek 2-5 kocsija van és alig lenne hely az egész részen itt nálunk. Diákmunkán vagyok, kb 120 amit megtudok keresni minimum, ha pedig szünet van akkor 160 környékén, ezt csak a fenntartás miatt írtam.

Mit tegyek szerintetek?

Félek hogy sok baja lenne a kocsinak állandóan, és a fél életem fizetése rámehet meg állhat hónapokig mert nemtudok 0-24 foglalkozni vele és milliomos sem vagyok, persze nem 200eFt-os autót vennék ha veszek.

Szerintetek érdemes így iskola és munka mellett még tanulni a kreszre és végigcsinálni az egészet és venni úgy autót hogy azért veszélynek van kitéve az utcán, vagy pedig ne csináljam meg? Mert úgy vagyok vele hogy felesleges és semmi értelme, mert a munkahelyem és a suli is 20-30 percre van tőlem, máshova pedig biciklivel megyek itt a kerületben, de nemtudok dönteni..

2019. szept. 16. 22:23
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
96%

Úgy tűnik, te már most -jó előre- bűnbakot keresel a későbbi problémáid palástolására.

Hagyd a fenébe az egészet!

2019. szept. 16. 22:30
 2/18 A kérdező kommentje:
Ez a tanévem a legnehezebb, sokat kell tanulni és így is dolgozok ahogy tudok, de ha meglenne az egész kocsi jogsi dolog akkor jobb lenne.. csak jó pár félelem van bennem azzal kapcsolatban is, hogy hirtelen valami baja lesz, és akkor nemtudok ott hirtelen mit kezdeni vele, csak menne bele a pénz..
2019. szept. 16. 22:33
 3/18 anonim ***** válasza:
91%

NE!

Még csóró vagy hozzá!

2019. szept. 16. 22:34
 4/18 A kérdező kommentje:
Ha elvégeztem az egészet, akkor OKJ után vállalkozást indítanék, ami nyílván több pénz egy idő után mint egy rendes alkalmazottnak, már ha minden bejön ahogy tervezem. Nálam jelen pillanatban 50-50 az egész, csak megerősítésre várok hogy melyik a helyes döntés, mert ha nem csinálom meg, akkor 45 minusz ami be lett fizetve, de ha megcsinálom akkor meg több százezer megy bele mindig, 2 napig élvezet aztán 1 hétig szar az egész..
2019. szept. 16. 22:37
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Csináld meg a jogsit, mert évről-évre drágább lesz. Az autóvásárlással még ráérsz. A vízóra aknát gondolom meg lehet erősíteni, hogy ne szakadjon be.
2019. szept. 16. 22:44
 6/18 A kérdező kommentje:

Ezzel annyi lenne a gond, hogy most hiába csinálom meg és veszek később autót, hogy ha azt a kis maradék gyakorlatomat is elfelejtem teljesen a vezetésből addig amíg nem veszek autót.

Megerősíteni nem lehet, az egész autóbeálló alatt ott vannak a csövek is, és ha az beszakad akkor az egész víznek és a kocsinak is annyi, mert kb 1800kg-ot nem bírna ki 0-24

2019. szept. 16. 22:48
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

"Annyi az egész, hogy befizettem a jogosítványt ami 45eFT volt az online tanfolyammal együtt"

Kell hozzá kb 200ezer, feltételezve, hogy nem kell rengeteg plusz óra gyakorlás, és nem buksz a vizsgákon - és ez még csak a jogosítvány költsége.

Azt meg neked kell tudni, hogy is állsz valójában anyagilag, a jogosítványra és az autó megvásárlására, üzembe helyezésére van-e tartalékban elegendő pénzed, és egyáltalán kell-e valóban az autó neked.

Szerintem NEM a válasz, de ez nem azt jelenti, hogy a jogosítványt nem érdemes megszerezni most... arra is kell minimum 200ezer, de lehet 300ezer is a vége, miből veszel autót?

2019. szept. 16. 23:04
 8/18 A kérdező kommentje:

A pénz alapból nem gond.. ha egy egész hónapot végigvinném 10 órában akkor 300+ amit kapnék, suli közben is megyek ahogy tudok, tehát azzal nincs gond hogy költsek a jogsira is stb

Csak az autóra nem akarnék azért költeni mindig, mert elromlik rajta mindig valami.

Nem egy olyan van amikor a vételárnak több mint a kétszerese rá lett költve az autóra és még mindig nem jó

Csak én tartom el magam, szülőknél élek, csak én veszek meg magamnak mindent, és kell költenem magamra, ha kell akármi

A kocsi tényleg jól jönne, mivel hamarabb eltudnék jutni akárhova, a hobbim miatt is jó lenne, közlekedés miatt is, nem hiába akarnám ezt az egészet, csak sok a pro és kontra és nemtudom mi legyen az egésszel, érdemes e megcsinálni mert jó lenne ha lenne, de eddig is a tömegközlekedéssel mentem mindenhova tehát ehhez vagyok szokva, csak itt budapesten sokszor van dugó is..

2019. szept. 16. 23:21
 9/18 anonim ***** válasza:
96%

Nem az oktatás alatt fogsz megtanulni vezetni. Nagyjából ugyanott vagy, ha a jogsi megszerzése után x évvel kezdesz vezetni.

Viszont ha most van időd és pénzed a jogsira, akkor érdemes megcsinálni, mert később drágább lesz és lehet, hogy nem lesz rá időd.

"kb 1800kg-ot nem bírna ki 0-24"

Nem muszáj rögtön 7-es bmw-t venni. Egy átlagos személyautó 1100-1200 kg, egy swift csak 800 kg.

2019. szept. 16. 23:25
 10/18 anonim ***** válasza:
93%
Pesti dugoban semmi ertelme kocaival jarni.
2019. szept. 16. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!