Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A szabályok szerint, rollerrel...

A szabályok szerint, rollerrel lehet úttesten közlekedni?

Figyelt kérdés

2019. szept. 10. 13:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

7/10: sajnos NINCS igazad. Erről is beszélt a szakértő. Pedál hiánya miatt nem minősül a kerékpár kategóriába KRESZ szerint. Elmagyarázta részletesen, a mediaklikk.hu-n talán valahogy meg lehet utólag nézni a riportot.

Ha tehát "kerékpárként" használod és közlekedsz vele, büntetendő.

2019. szept. 12. 20:58
 12/19 anonim ***** válasza:
"büntetendő", de nem büntetik. Minden nap rendőrök tucatjai előtt gurulok el vele.
2019. szept. 12. 21:10
 13/19 anonim ***** válasza:
Megtudna mondani valaki hogy melyi az a szabaly ami tiltana a rollerrel valo kozlekedest olyan orszaguton ahol nincsen kulon bicikli ut ? Ha van bicikli ut, akkor koteles vagy azon rollerezni !
2019. szept. 17. 20:51
 14/19 anonim ***** válasza:
70%
Agybaj, de nincs szabályozva. Pedig józanul belátható hogy jármű, egy nyomon haladó jármű, amire ugyanaz vonatkozik mint a biciklire, vagyis kéne. És szerintem nem túl bonyolult ezt szabályozni. Ez az egészet. A járdáról baromság kitiltani, onnan csak a robogókat kéne. Értelemszerűen legyen az bicikli vagy roller vagy bármi, lennie kéne egy sebességkorlátnak, hogy pl. járdán mennyivel mehet, plusz egy járda minimum szélesség is, hogy pl. 2 méternél keskenyebb járdán nem használható pl. Ahogy a bicikli sem. Bár engem ez nem nagyon érdekelne, ha fizetnének se mennék be nagy forgalmú utakra sem biciklivel sem rollerrel, még robógval is csak félve. Én csak kis forgalmú utakon mertem mindig is biciklizni, amúgy meg a járdán mentem, nyilván fokozott óvatossággal, és érdekes se autó nem ütött még el, meg se én nem ütöttem el gyalogost. Éppen ezért, én pont lesz@rom hogy mi a jogszabály, úgy fogom csinálni ahogy én azt biztonságosnak tartom.
2019. szept. 19. 06:31
 15/19 anonim ***** válasza:
* Amit tiltani kell, azok a kétkerekű két nyomon haladó járművek, valamint az egy kerekű egy nyomon haladó járművek (az az álló sz@r, amibe bele kell állni, meg az egy kerekű bickli). Azzokkal úttestre semmilyen körülmények között nem lehet felhajtani, járdán meg csak ott ahol elég széles, plusz sebesség korlát, amúgy meg csak bicikliutakon.
2019. szept. 19. 06:35
 16/19 anonim ***** válasza:

Legújabb fejlemény: A Lime azt állítja, hogy a rendőrség téved és az említett jogászok is tévednek, és a KRESZ szerint kerékpár az elektromos roller 300W teljesítmény alatt:

[link]

Senki nem ért egyet a kérdésben úgytűnik :)

2019. szept. 19. 11:01
 17/19 Alex Fly ***** válasza:
Jelen szabályok szerint a roller nem jármű, hanem sport- vagy játékszer; ennek megfelelően közúton nem mehetsz vele, viszont nyugodtan használhatod a sportpályán vagy a játszótéren...
2019. okt. 14. 23:38
 18/19 anonim ***** válasza:

Update

[link]

2019. okt. 15. 20:16
 19/19 Effy Lizbeth válasza:
A görkorcsolya sem jármű vagy a gördeszka.Ha rollerrel mész az útra simán áthajtanak a lábadon.Az elektromosnál nem igazán de a hajtósnál ott lóbálod a lábad,persze érdemes hogy azzal hajtsd amelyik nem a kocsik felé van...de na..Szerintem járdán kellene inkább csak kultúráltan persze.... Pl fixen jobbra tarts szabály .ahol van ott meg bicikliút. to egyébként hogy mentek be vele a boltba? Nem tudom kinn hagyni elviszik de a boltba szerintem összecsukva vagy tolva se szeretik (lábbalhajtós)
2020. márc. 4. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!