Német reptéren fontos hogy tudjak németül?
Életembe először fogok repülni Németországból Magyarországra és félek hogy valamit nem fogok megérteni amit mondanak .
Viszont ismerek olyat , aki 1 szót sem tud idegen nyelven és mégis repült
És hogyha angolul sem tudok ?
Inkább úgy mondom hogy németül és angolul is alap szinten tudok
Nagyon alapszint
Nekem anyám csak magyarul tud, és mindenhova repül. A nyelv soha nem probléma neki.
Figyeli a kijelzöt, és ha más van ott akkor máshova megy...
Nála a telefon és ha valahol megállítanák akkor feltudna hívni(pl átvizsgálás stb...).
Én átszállással mentem Japánba, Frankfurtban szálltam át.
Kézzel-lábbal mutogatva sikeresen ki-és hazajutottam, egyik reptéren sem volt gáz, pedig a nyelvtudásom abban az időszakban a béka feneke alatt volt.
Csak kövesd a táblákat, és amit tudsz nyomtass ki (pl. repjegy és az indulási adatok). Ha elakadsz, keresel egy ott dolgozót, és elég megmutatni neki a papírt.
Bécs - Bangkok (és vissza)
Ha meg se tudsz mukkanni, akor se lenne gond.
Bemész a reptérre, és mint egy nagy vasútállomáson, megkeresed a "képernyőn" a járatodat (Érdemes a járat számát és a légitársaságot figyelni)
Ott ki lesz írva, hogy az adott járatra hol tudsz becsekkolni, iletve melyik kaputól fog majd indulni a gép. Becsekkoláskor ha van bőröndöd, attól most elbúcsúzol, majd megkapod a beszállókártyát.
Nem tudsz eltévedni, okirat-ellenőrzés, kézipoggyász-átvilágítás, egyenesen előre.
Majd a legvégén ismét megkeresed a járatodat a képernyőn és ahhoz a kapuhoz veszed az irányt :)
A kapuk előtt kell várakozni, majd beszállni.
A beszállókártyádon rajta lesz, hogy melyik ülést kapod meg (ha foglaltál ülőhelyet, akkor annak a száma lesz rajta, ha nem akkor ahova jut hely, de minden esetben rajta lesz a beszállókártyán)
BOARDING - nál semmi extra, becsippantják a kártyát, majd mész a többiekkel a gép felé
-Gyalogos kapu: Kimész az ajtón, majd kordonok/szalagkorlátok határolják, hogy merre tudsz menni, majd odasétálsz a géphez, és felmész a lépcsőn
-Nuszos kapu: A kijáratnál busz(ok) vár(nak) amik a géphez visznek ki, majd fel a lépcsőn be a gépbe.
-Híd (Ez a legegyszerűbb) Becsipogják a kártyát, majd egy hosszú "alagútban" találod magad, ami egyenesen a repülőgépbe vezet.
A gépbe alóbeszáláskor a légiutas-kísérőnek is mutasd meg a beszállókártyát, majd keresd meg a helyed.
Az ülések számozása elölről hátrafelé emekedik, a betű pedig az adott sorban lévő üléseket jelöli, balról jobbra haladva (menetiránynak megfelelően nézve)
Elfoglalod a helyed, és élvezed a repülést
Landolás után a gépet elhagyva szintén nem tudsz eltvedni, főleg, hogy már magyarul is ki lesz írva minden :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!