Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A vezetésoktatók, vizsgabiztos...

A vezetésoktatók, vizsgabiztosok túlzott szigorúsággal "védik" a szakmájukat?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy rossz szót használtam, de igazából azt látom, mintha zavarná őket, hogy sok ember nem tekinti szakmának a vezetést, és a nagy szigorúsággal is ezt akarnák hangsúlyozni.

Azért is kérdezem, mert a vezetésoktatóm gyakran hangsúlyozza, hogy komoly szakma az övé (nem mintha vitattam volna).

Forgalmin megbuktam (jogosan teszem hozzá), de a vizsgabiztos olyan kioktató, lekezelő stílusban sorolni a hibákat, ami rohadt idegesítő volt.

Az előttem lévő fiatal lány meg sírt, mert az utolsó méteren megbuktatták vmi apróság miatt.

ugyanaz az oktatóm, mint neki, így megkérdeztem, hogy mi volt a hibája, és hogy ilyen apróság miatt miért buktatták meg az utolsó 100 méteren. erre azt mondta az oktatóm, hogy ez azért komoly hiba volt.

szóval nekem olyan az érzésem velük kapcsolatban, mint amikor a tárgyukon kívül semmi sem értő gimis tanárok keménykednek.

2019. aug. 16. 10:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
94%
Hagyjátok, megint a munkaügyis trollkodik...
2019. aug. 16. 13:25
 12/14 A kérdező kommentje:

# 9/11

nem erről van szó, csak egyszerűen nem szeretem a magabiztos, buta embereket, lásd: 77%-os, aki folyamatosan ellentmond magának.

2019. aug. 21. 09:10
 13/14 anonim ***** válasza:

Én vidéken kisvárosban tanultam vezetni és teljesen vegyes érzéseim és gondolataim vannak a dolgokkal kapcsolatban.

Elég érdekes oktatót sikerült kifognom, mert hát ő volt egyedül ismerős Ádámról Éváról. Nem akarok rá rosszat mondani, de olyan sok jót sem tudok. Ő egyszer sem hangsúlyozta, hogy mennyire komoly munka ez. Akármennyire is tűnt érdektelennek sokszor és olyannak aki elvan a saját világában mégis akár reggel akár késődélután mentem mindig toppon volt, hogy a hibákat kiszúrja és ki is javítsa. Nem fellengzősködött azzal, hogy ki vagyok mi vagyok, de egyáltalán nem is provokáltam a viselkedésemmel, elfogadtam amit mondott.

Szintén ebben a városban tanult több ismerősöm és egyiküktől sem hallottam, hogy istennek képzeli magát az oktatójuk.

Vizsgázni én sem egyszer voltam, sőt! A vbiztosok is korrektek voltak, nem voltak szőrszálhasogatók. Volt, hogy egy olyan hibánál is tovább engedett ami papíron bukás lenne, mert nem látta volna reálisnak, hogy amiatt bukjak. Nem oktatott ki, nem ordibáltak velem, sőt az egyikük még tanácsot is adott, hogy a következő vizsgán mire figyeljek. Nekem jo tapasztalataim vannak e téren. Azonban számtalan rémhírt olvasni meg hallani itt ott. Nyilván nem mindenhol ilyen jó a helyzet mint nálunk.

Sajnos virágzik a korrupció ezekben a szakmában és nagyon sajnálatos, hogy egy 20assal a borítékban bákinek odaadják a jogosítványt.

Sokan alkalmatlanok, oktatónak meg vizsgabiztosnak is. Vannak akik csak a pénzre mennek és szerintem leginkább az ő viselkedésükben mutatkozhat meg amit leírtál.

2019. aug. 22. 22:30
 14/14 anonim ***** válasza:

Magyarországon az emberek többsége frusztrált és elhízott. A vezetésoktatók többsége szintén ilyen, és vezetésen kívül nem értenek semmihez, persze hogy úgy csinálnak, mint ha idegsebészek lennének.

A vezetés meg tipikusan olyan Magyarországon, amiben az egyszerű magyar kisember kioszthatja a nálánál sokkal értelmesebb, képzettebb emberek, hiszen ugye vezetni mindenki tud valamennyire, akik x éve az úton van. Ezért nem nagyon kaptál érdemi választ, és ezért válaszoltak sokan vehemensen. Olyan ez, mikor az „eccerű” pénztáros meg kell nevelni a boltban, ha már sokra nem vitte az életben.

2023. febr. 10. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!