Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » KRESZ. Magyarázzatok el...

KRESZ. Magyarázzatok el valamit légyszi. Milyen szempont lesz a vizsgán?

Figyelt kérdés

Van egy képes szituáció, ahol 3.vagyok az egyenrangú útkereszteződésben, mert én nagy ívben balra kanyarodom, velem szemben egyenesen jönnek, tőlem balra pedig valaki kis ívben (jobbra) jön ki. Értem, hogy azért vagyok 3., mert a szembejövő elsőbbséget ad a jobbra kis ívben kanyarodónak és ezután, mivel mi egymással szemben jövünk, de ő egyenesen, én pedig balra, én neki elsőbbséget adok.

A kérdésem, mi a helyes válasz, ha a kérdés az: HÁNY JÁRMŰNEK adok én elsőbbséget? A vizsgán hogy fogják érteni, mert én mondhatom azt us, hoy én egy autónak adtam elsőbbséget, aki szemben jön. Mert a jobbra kanyarodónak ő adott elsőbbséget, nem én. Így a válasz 1. De ha a sorrendből indul ki a vizsga logikája, akkor 2 autónak adok elsőbbséget. Szerintetek, vagy tapasztalat alapján, a vizsgán milyen logika van?

2019. aug. 15. 07:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Túl bonyolítod. Te egy autónak adsz elsőbbséget.
2019. aug. 15. 08:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell három oldalas esszét írni a szituációról a vizsgán. Kapsz pár válaszlehetőséget, ráböksz és jön a következő.
2019. aug. 15. 09:17
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
2 autónak van elsőbbsége előtted, és te 1 autónak adsz elsőbbséget.
2019. aug. 15. 10:03
 4/5 A kérdező kommentje:
Akik szerint tulgondolom, igaz, de 2 kulonbozo fajta tesztbol ugyanilyen jellegu kerdesben egyszer aszerint volt a helyes megoldas, amit irtok, hogy en magam 1 autonak adom meg az elsobbseget, de a masik teszt ugy gondolta, 2 autot engedek el igy ott 2 volt a helyes..
2019. aug. 15. 11:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Csak 1 autóval vagy forgalmi viszonyban. A szembejövővel. A Bal felőlérkező jobbra kis ívben kanyarodóhoz nincs közöd, ha a szembejövő nem jönne, szépen elkanyarodnátok egymás mellett. Feltételezve hogy a jobbra kanyarodó nem lendületből, menetiránnyal szemközti sávba átlógva teszi ezt, és te nem rövidíted le a bal kanyart a képzeletbeli felezővonal átlépésével.
2019. aug. 15. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!