Szegeden hol lehet kapni benzin stabilizátort?
# 1!
Lényegtelen, hogy 100-as vagy 95-ös, ha nincs benne ez az adalék. Az se törvényszerű, hogy a 95-ös benzin miatt nem indulnak a kisgépek több havi állás után. A fűnyíróm is indult 15 évig, aztán tavaly tavasszal nem indult, a rotációs kapával szintén hasonló volt a helyzet, a láncfűrészem indult eddig mindig, pedig 95-ös benzin volt benne, és 1-2 évente használom. A motoromba viszont mindig 100-as OMV benzint tankoltam, tavasszal pedig egy henger nem ment a négyből, és épp a benzin okozott dugulást. Állítólag a Shell 100-as eláll sokáig, de én akkor leszek biztos ebbe, ha magam teszem bele az adalékot, mert semmi kedvem tavaszonként 50 ezret a szervizbe hagyni egy karbi tisztításra és szinkronizálásra.
Az érthető, hogy egy átlag ember nem hallott róla, de egy autós/motoros boltban dolgozó eladó, vagy aki 20 éve benzinkutas, annak illene tudni ilyesmiről.
# 2!
Ha...ha...ha...
Erre a nagyszetű poénra ment is egy piroska.
[Az érthető, hogy egy átlag ember nem hallott róla, de egy autós/motoros boltban dolgozó eladó, vagy aki 20 éve benzinkutas, annak illene tudni ilyesmiről.] 2019-07-31 08:29
Nem, ahogy nem kell tudniuk a nagy megtakarítást okozó fogyasztáscsökkentő adalékokról, -mágnesekről, akkumulátor élettartam-sokszorozóról és egyéb varázsszerekről sem. De, a neten árulnak ilyeneket is, és benzin stabilizátort is, úgyhogy megnyugodhatsz, nem az egész világ tudatlan, emiatt nem kell nélkülöznöd.
# 7!
Ez nem csodaszer, hanem a benzinben végbemenő kémiai folyamatokat gátolja 2 évig. Akinek van olyan kerti gépe, motorkerékpárja, motorcsónakja, ami hónapokig áll, az többnyire már átélte a tavaszi indításkor a problámát, csak épp azt nem tudja, hogy a benzin miatt van. Napi használatú járművekbe fölösleges, mert folyamatosan friss üzemanyagot kap.
Nem én vagyok hülye. Neked se ártana egy kis olvasás. Bár ha még egy biciklid sincs, akkor téged ez a téma nem érint. Ha meg segíteni nem tudsz, akkor kár is belekotyognod.
Elég árulkodó az a javaslatod, hogy „Azok a buta, értetlen tekintetek... Szerintem próbáljátok ki ti is! Megéri.” Az a célod, hogy kérkedj a tudásoddal, és erre nem sajnálod az időt. Nekem, biztosan nem érné meg ilyet tenni. Ahogy itt ennyit harcoskodni sem.
Ahogy mások is, én is jártam már úgy, hogy olyan dolgot kerestem - például tavaly, egy egyszerű, de számomra hasznos kerti szerszámot -, ami az első két helyen nem volt. Kiderült, hogy nem éppen nincs, hanem sosincs. Nem kezdtem el bejárni a város összes agro-, kertész-, gazda boltját, illetve áruházak ilyen osztályait, arcokat látni. Felfogtam, nem sokan kereshetik, nem érdemes árulniuk. Online rendeltem. Igaz van szállítási költség, de az az általános tapasztalatom, hogy ott annyival olcsóbb, hogy rossz esetben csaknem kitelik belőle a szállítási költség, jobb esetben még így is olcsóbb, mintha helyben venném. Na jó, konkrétan ezt nem tudtam így összevetni.
Nekem is van benzinmotoros kapálógépem, fűkaszám, láncfűrészem. Nem szokott gondom lenni az indítással, még több hónapos állás után sem. Kijáratom belőlük az üzemanyagot; nem kellett sok alkalom, hogy kitapasztaljam a fogyasztásukat, kevés a pazarlás. Mások is így tesznek, nekik sincs gondjuk. Üzemanyagkannában sem tárolok sok benzint; 5 literenként veszem. És ha télre megmarad 1 liter? Majd tavasszal öntök hozzá 4 liter frisset.
Gondolom, erre is írsz majd ellenérveket, és elképzeled, milyen arcot vágok hozzá. Nos, ez nem fog sikerülni. A válaszírás után ki szoktam törölni a kérdéseket a saját kérdéseim gyűjteményből, nem is szoktam találkozni velük. De, másoknak példát statuálva írhatsz erre is akár több kommentet is, nyomhatsz két kézzel, teljes súlyoddal ránehézkedve piros kezet; bajmolódhatsz vele, engem nem érint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!