Néhány bátorító szót kérhetnék? Félek az autóban.
Egyszerűen rettegek az autóban ülni. Én nem vezetek, nincs jogsim, nem is akarok soha. Páromnak viszont van kocsija, jogsija, és együtt szoktunk menni kocsival ide-oda. Ő teljesen jól vezet, minden helyzetben feltalálja magát. De nem tehetek róla, fogalmam sincs miért nagyon utálok autóban ülni. Én nem a párom vezetési stílusától félek(ahogy írtam), hanem hogy sose lehet tudni milyen őrült jön majd velünk szemben vagy valami. És ez jár a fejemben. Volt 1x-2x "meleg" helyzetünk, pl. nem tudtunk sávot váltani az autópályán, mert nem engedtek be pedig a mi sávunk meg le volt zárva meg hasonlók. És ilyenektől is rettegek.
Mit tudnék tenni? Azt hiába tanácsoljátok, hogy menjek busszal. Nem megoldható anyagi okok miatt. Kocsi olcsóbb és kényelmesebb is. Próbáltam olvasni, játszani a telefonommal miközben megyünk, de mindig oda nézek az útra, pedig ezt nem lenne szabad. Jobb lenne, ha tudnék koncentrálni, hogy oldalra nézek vagy tényleg elfoglaljam magam. Ha hátul ülök, akkor is ugyanez a helyzet. Utálom az utat nézni. Mit csináljak? Adjatok pár bátorító szót, hogy ne féljek, mert holnap megyünk egy hosszabb (70 km) útra. És már most ideges vagyok. Félek, ha ez így megy tovább sírva fogok autóba szállni vagy sehogy. Pedig hülyeség lenne :(
Bocsi, hogy kicsit kuszára sikeredett, bátorítsatok egy kicsit! Meg szeretnék nyugodni.
Könyörgöm semmi rosszat ne írjatok!!! Köszi mindenkinek a választ!
20/L
Jaja, amit az utolsó hozzászóló írt, hogy szakember segítségét lehet hogy kérnem kéne, gondoltam rá én is. Mert úgy érzem magamtól nem fogok meggyógyulni. Lehet az lesz belőle. Már a Pároméknak is mondtam ezt. De azért még megpróbálok javulni. Lehet, hogy pár bátorító szót, jó dolgot mondtok ezzel kapcsolatban, kevésbé fogok félni. Nem tudom. Majd kiderül:)
És, amit pedig az ezelőtt hozzászóló kérdezett: igen! egyértelműen ilyen lennék vezetés közben. De én legalább tudom magamról, mert sok olyan embernek van jogsija, akinek nem való ez az egész.
Ilyen nekem is volt régen míg kicsi voltam hátul ültem a biciklim és féltem, hogy elesünk anyámmal. De kocsiba is félek a mai napig, de van jogsim, minden elsőre, rettegek a vezetéstől is, de amikor beülök tök magabiztos vagyok, mert tudom, hogy nem vagyok rutinos, de akkor is én irányítok!
Mondjuk hiába tennéd le a jogsit, ha nem te vezetsz akkor is zavarna, hogy nem te irányítasz és így nincs meg a biztonságérzeted.
A másik ez így tényleg veszélyes most is jöttünk haza Pestről előztek és egy olyan tag ült a kocsiban, akinek nincs jogsija és mondja h nem is tudna közlekedni, belerántott a kormányba amikor előztek szemből...
nekem az az ötletem, hogy ha beülsz az autóba, próbálj ugy viselkedni, mintha te vezetnéd (persze az anyósülésről) mondogassad hangosan, hogy jön szembe 2 autó elég gyorsan kicsit félrehúzódok, ki kell kerülni egy biciklist stb.
ezzel azt éred el, hogy az agyad arra összpontosít majd, hogy sikeresen megfigyelje a körülötted zajló dolgokat, és nem lesz ideje a félelemnek eluralkodnia.
lehet a barátodnak kicsit zavaró lesz, de ennyit meg tud érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!