Szlovéniába bevihetem a gyógyszereimet? Ma este indulunk.
Nem, dehogy. 😄 csak egy 18 éves "kislány" vagyok. 5 diagnózissal, pszichiátriai beteg.
:(
Jól belemélyedtem pár témába, nehogy valamelyik dilidoki dilis doki legyen és rossz bogyeszt írjon fel. Mi a dokimmal inkább csak konzultálunk, és közös döntés, hogy mit ír fel(mert nála is tudok "így" beszélni, és mindig szakképzettnek nevez). Amúgy tudja, hogy informatikus sulit végeztem, és nem vagyok gyógyszerész, csak autodidakta. Köszi a választ és a bókot.
Busszal. Egész éjjel utazok, majd igyekszem utazás közben óvatosabban enni a patikát, mint előtte. Bekapkodok pár mg ezt-azt indulás előtt szorongás ellen. Plusz előszedtem egy viszonylag nyárias de megnyugtató lejátszási listát a zenéim közt, és van fülesem..bár 4 óránként lemerül, de max 30perc feltölteni. Viszek erre az esetre hagyományos, zsinórral rendelkező pót fülest is. Ha meg túlszorongom, kitalálok valamit a patikámmal..úgyis nemrég dícsérte valaki a "szaktudásom", majd megoldom, ha őrült szorongást tapasztalok. A buszon gondolom lesz pár liter víz, mert hát órákig utazunk, de én anélkül is, dr house style-ban be tudom dobálni(igaz,csak egyesével, vízzel meg képes vagyok egyszerre 20db 0,5mg-os frontint benyelni egyetlen korttyal, ezt teszteltem...) ja igen a bajaim. 5 diagnózisom van, a szorongás, a súlyos depressziós epizód, OCD, bipoláris hangulatzavar/kedélybetegség II, borderline személyiségzavar. Ebből 2 magyarországon hivatalosan nincs, csak így ismertebbek. Az OCD úgy van a papíromon, hogy kevert kényszeres gondolatok és cselekedetek; a borderline pedig a BNO-ban érzelmileg labilis személyiségzavar(mivel mi BNO-t használunk DSM helyett)
A tudatlanság áldás, ha ezeket a diagnózisokat valaki tapasztalja...és nem csak elolvassa. Nem csak egy fél patikát eszek meg naponta, hanem egy fél könyvnyi diagnózisom is van mellé, amik szerintem is indokoltak orvosilag. Nem csak a dokik írták rám, sajnos egyet kellett értenem a tünetek miatt.
De legalább skizó nem vagyok! Amikor pszichotikus tünetek léptek fel, 2 hónapig kezeltek skizofrénia gyanújával, de mondtam, hogy az nem vagyok. Persze a skizofrén is azt mondaná, hogy ő nem az, de kiderült rólam, hogy nem vagyok, csak a borderline-om miatt volt akut pszichózisom. Ennek már 3 éve
Ennyi betegséggel és zavarral teljesen soha nem fogja tudni letenni sajnos.már maga egy "sima" bipolaritást is kezelni kell,mert jobban kicsinál mint a gyógyszerek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!