Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Gyerek nevére tudok kocsit...

Gyerek nevére tudok kocsit íratni?

Figyelt kérdés
Kocsi vásárlás előtt állunk gyerek nevére tudok kocsit íratni?
2019. júl. 6. 13:02
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
0%

persze, miért ne tudnál?

viszont eladni nem igen lesz egyszerű, amíg gyerek

2019. júl. 6. 13:07
 2/21 anonim ***** válasza:
Igen, de ebben az esetben kell egy üzembentartó akinek a nevére felelősségbiztosítást kell kötni. Szóval ha azt remélted, hogy ettől majd olcsóbb lesz, akkor szerencsére nem.
2019. júl. 6. 13:13
 3/21 A kérdező kommentje:
8honapos az egyik gyerek a másik 5eves,ha esetleg el akarnánk adni igen sokat kell rá varni😂😂😂
2019. júl. 6. 13:13
 4/21 A kérdező kommentje:
Nem egyeltalán nem reméltem ilyet hogy olcsóbb lesz, páromnak lesz a kocsi viszont nem magyar állampolgár így kicsit bonyolultabb a dolog, viszunt a kisebbik közös gyerek magyar állampolgár lett, ezért kérdeztem a pénz most nem akadály. ☺️☺️
2019. júl. 6. 13:16
 5/21 A kérdező kommentje:
Mindegy mennyi a biztosítás..!
2019. júl. 6. 13:17
 6/21 A kérdező kommentje:
Felelősség biztosítást tudok kötni úgy hogy nincs jogositvanyom?
2019. júl. 6. 13:24
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Az autó tulajdonjoga nem függ a jogosíványtól - mivel az VEZETÉSI engedély, azaz semmi köze ahhoz, hogy van-e autód vagy sem.

Bizrosítást is bárki tud kötni, ehhez sem kell jogosítvány. Viszont ha gond van, akkor neked kell fizetni, akkor is, ha még életedben nem ültél a volánnál.

Szerintem nagy ostobaságra készülsz, mert minden kötelezettség a tiéd lesz, és minden elöny a másik félé, de te tudod!

2019. júl. 6. 13:35
 8/21 anonim ***** válasza:
Ha a pénz meg a biztosítás meg semmi nem számít, akkor miért a gyerek nevére akarod íratni? Írasd a sajátodra aztán kész.
2019. júl. 6. 15:43
 9/21 anonim ***** válasza:

Igen, tudsz venni a gyermek nevére autót.

De eladni viszont csak a gyámhivatal engedélyével lehet. Az pedig nem olyan egyszerű, mivel a gyámhivatal védi a gyermek tulajdonát. Nagykorú pedig még elég soká lesz.

Most lehet úgy gondolod, hogy úgysem fogod addig eladni, de soha nem lehet tudni, hogy később hogy alakul. Emiatt meg lesz kötve a kezed.

Meggondolandó!

A többit meg már leírták előttem.

2019. júl. 6. 17:13
 10/21 A kérdező kommentje:
Fizetni mi fizetjük egyértelmű, de bármi gond lehet, és akkor jön a végrehajtó, a fizetésemet is más bankartyájára kaptam hosszú időn keresztül épp ezért.Tehat a villanyszámlán és egyéb számlákon kívül nem szeretnék semmit a nevemre.
2019. júl. 6. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!