Segítség, sürgős? A Rianairrel lehet utazni jelenlegi személyigazolvánnyal Olaszországba?
Olaszországba beutazhatsz ideiglenes személyivel is.
Olvasgatok olyanokat, ami szerint utazási irodában azt mondják, hogy a repülőtársaságok ettől eltérhetnek.
Ebben erősen kételkedem. Ha az érintett országok szabályai szerint jó valami, akkor miért ne lenne jó a gépen.
Pl. a röpcsi német, felszállás helye Magyarország, köztes repülőtér Franciaország, célország Olaszország, mindenhova jó a személyi, akkor milyen alapon követel útlevelet egy cég?
Szerintem nem jó.
Mert ideiglenes jogsival sem lehet külföldön vezetni, csak a plasztik kártyával.
Mikor utazol? Kértél sürgősségi készítést? AZt hiszem van erre lehetőség persze plusz pénzért.
" mindenhova jó a személyi, akkor milyen alapon követel útlevelet egy cég?"
2-es: te nem érted a kérdést: nem útlevélről van szó, hanem lejárt személyi igazolványról. És mivel megigényelte az újat, ezért kapott ideiglenes személyit. És az a kérdés, hogy IDEIGLENES SZEMÉLYI IGAZOLVÁNNYAL utazhat-e külföldre.
A válasz: nem.
Kedves 3-as! Szerintem ez nem vélemény kérdése.
A konzuli szolgálat honlapját szoktam mindig megnézni utazással kapcsolatos jogi kérdéseknél.
Olaszországba mindenféle magyar útlevél és mindenféle magyar személyi alkalmas úti okmány.
Itt lehet megnézni:
Persze 5-ös, ezt is elolvastad a konzulátus oldalán, ugye???
"Az itt közölt adatok tájékoztató jellegűek!"
8-as! Igen, de próbáld meg felfogni, miért van az ott és mire értendő.
Az egyik az, hogy vannak dolgok, amelyek akár az egyik óráról a másikra változhatnak.
Mondjuk biztonságosnak van minősítve az egyik ország. Ha felülsz a repülőre, közben ott vérengzések kezdődnek, mert Ubu-lubu betiltotta a mazsolás kalácsot, akkor nem mondhassa az utazó, hogy adjanak kártérítést, mert az volt oda írva, hogy biztonságos.
Megnyugtatlak, a jogszabályok nem ilyenek. Olyant nem fogsz találni, hogy mehetsz fagyival is, a valóságban meg csak málnással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!