Újra kell KRESZ-t tennem, A korlátlan vezetői engedély megszerzését illetően ha van A2-es vezetői engedélyem a jelenlegi jogszabály szerint 2017-ben?
Még régebben letettem a B kategóriát, majd az A-korlátozottat, amit később A2-re váltottam. Ennek már van pár éve. 24 éves már elmúltam. Kérdésem az lenne, hogy újra le kell-e tennem a KRESZ vizsgát, ha igen milyen óraszámban, illetve milyen óraszámban a forgalmit?
Előre is köszönöm a segítséget!
Ha két évnél nem régebben szerezted az A2-t, akkor nem kell elméleti vizsgázni. Ha A korlátozott, akkor gondolom régebbi két évnél, szóval sajnos újra kell vizsgáznod.
24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet:
"11. §
(5) Mentesül az elméleti tanfolyam és vizsga alól és gyakorlati vizsgára bocsátható az is, aki
a) „A2” kategóriás vizsgához – két évnél nem régebben szerzett – „A1” kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezik és két éven belül „A1” kategóriára sikeres elméleti vizsgát tett;
b) „A” kategóriás vizsgához – két évnél nem régebben szerzett – „A2” vagy „A1” kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezik és két éven belül „A1” vagy „A2” kategóriára sikeres elméleti vizsgát tett;"
Itt egy összefoglaló táblázat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!