Örököltem egy autót. Tovább ajándékozhatom ezt úgy azonnal pl. a gyermekemnek, hogy ne kelljen kétszer fizetni az átírásért?
Figyelt kérdés
2019. júl. 3. 23:32
1/10 MR.X. válasza:
Az jó kérdés. Szerintem megoldható. De ha családon belül van, nem mindegy kinek a nevén van? Írsz a gyerekeddel egy üzembentartóit, azt ennyi.
2/10 anonim válasza:
Hagyatéki tárgyaláson megteheted a közjegyzőnél.
3/10 anonim válasza:
Miért nem az ügyvéddel beszéled meg?
4/10 anonim válasza:
hagyd a francba ezt az átírást. Írsz egy kölcsönadásit, oszt jónapot.
5/10 anonim válasza:
Hagyatékin gondolom megoldható...de ha még se és előbb a nevedre kell,hogy kerüljön akkor sincs pánik :) miután gyereked egyenesági (gondolom) így amikor neki adod nincs illeték,eredetvizsga ,csak új törzskönyv(6000) és forgalmi (6000) kell
6/10 Sunflower87 válasza:
Mindenképp először a nevedre kell hogy kerüljön a gépjármű. Ehhez kell egy érvényes biztosítást igazoló papír, hagyatéki végzés meg az autó törzskönyve. Az okmányirodában kap új forgalmit meg törzskönyvet. Csak azután, miután megkaptad a törzskönyvet lehet hivatalosan eladni/elajándékozni (ez ugye újabb plusz költség az új forgalmi stb. ). A közjegyző, ügyvéd vagy akárki nem tehet semmit ott helyben. Ez a hivatalos menete a dolgoknak : hagyatéki tárgyalás - okmányiroda.
7/10 anonim válasza:
Közjegyző előtt lehet un. osztályos egyezséget kötni, és így rögtön a gyereked nevére kerülhet. (De hogy annak van-e valami díja - adó, illeték,..-, és az kevesebb-e, mint a kétszeri átírás, azt nem tudom..)
8/10 A kérdező kommentje:
Mivel nekem végrehajtó vonja a fele fizumat, és ezáltal bármi más vihetőt is visz, ezért tettem fel a kérdést. Szükségünk lenne a kicsi kocsira, ezért szeretnék "csak" üzembentartó maradni.
2019. júl. 6. 22:25
9/10 anonim válasza:
Ha végrehajtás alatt állnak a dolgaid, akkor arról, amit örökölsz, automatikusan értesül a végrehajtó. kivéve, ha lemondasz az örökségről. De, ha a gyereked javára mondasz le, az már átjátszásnak minősül. Ha viszont a gyereked is örököl, akkor a lemondás után az ő részére megy át az, amit örököltél volna. Meg a többi örökösnek.
Ebben mindenképpen ügyvéd segítségét kérd!
10/10 usag válasza:
A hagyatéki tárgyaláson jelezned kell, hogy az autóról lemondasz a gyermeked javára. Így egyből az ő nevére kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!