Ha az autó adásvételiben nincs bejelölve, hogy a jogügylet visszterhes, de be van írva a vételár és a fizetési mód, akkor a kormányablakban elfogadják a szerződést?
Természetesen, nem tudom, hogy az összes kormányablak összes ügyintézője mit tesz. Olvastam itt már több olyan kérdést, amikor valakinek adott hivatkozással nem fogadták el a szerződését, válaszolók meg többen írták, hogy náluk ugyanaz nem volt gond. Vagy, hogy nem fogadták el, ugyanabban a kormányablakban másnap, másik ügyintéző, ugyanazt (nem történt semmi változtatás) elfogadta.
Friss tapasztalatom van: két hónapja nem volt aláhúzva (kimaradt). Az ügyintéző hölgy látta a vételárat, rákérdezett, és aláhúzta, hogy „visszterhes”. Hívtam az eladót, hogy húzza alá, mielőtt beviszi; kiderült, hogy volt már, és nem szólt semmit az ügyintéző. Persze, mivel az eladónál nem számít, lehet, hogy azért nem is nézte, a vevőnél viszont nem mindegy mi alapján állapítják meg a vagyonszerzési illetéket.
Mindenesetre, akár vevőként, akár eladóként kérdezed, nem ígérhetek semmit annak az ügyintézőnek a nevében, akihez kerülni fog a szerződés.
De, ha észrevetted, miért nem húzod alá?
Az okmányirodában nem foglalkoznak vele, hogy mennyiért adták-vették az autót, a személyek adatai a fontosak.
Az eladó adatainak meg kell egyezni a nyilvántartásban lévő tulajdonos adataival, és a két tanú is megfelelő..
Bent voltam, megkaptam a pecsétet, de a hiányzó jogügyletet pótolnom kellett ott a helyszínen. Értelemszerűen azért mehetett ez így, mert az ügyintéző látta, hogy van vételár, és jeleztem is, hogy eladtam az autót.
Ha legközelebb adásvételit írok, akkor nem bízom a véletlenre a dolgot, vagyis minden szöveg nyomtatott nagybetűvel lesz, és minden oldalon leellenőrzöm az összes adatot, hogy olvasható-e. Egy fonnyadt rubrika sem maradhat ki, ahova nincs mit írni, azt egy vonallal kihúzom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!