Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Pontosan mi kell egy autó...

Pontosan mi kell egy autó eladásához, milyen pappírok, adatok?

Figyelt kérdés

Ha egy autó XY nevén van, azon van a műszaki, a kötelező is. És odaadja az autót egy ismerősének, forgalmival + az egyik kulcs, akinek minden adat megvan az autóról, akkor el tudja azt adni, akár feketén vagy alkatrésznek? Vissza tud élni az adatokkal? Vagy milyen veszélyei lehetnek ennek?

Elméleti a kérdés.

2019. máj. 6. 20:04
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Elsősorban a törzskönyv kell az eladáshoz, mert az igazolja a tulajdonjogot. Anélkül nem lehet eladni.
2019. máj. 6. 20:06
 2/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Más veszélyei esetleg, hogy az autót a tulajdonos nem látja többet?
2019. máj. 6. 20:08
 3/21 A kérdező kommentje:
Illetve elég az adat a törzskönyvről vagy elég egy fénykép is a törzskönyvről?
2019. máj. 6. 20:12
 4/21 anonim ***** válasza:
36%
Kocsit, nőt nem kérünk és nem adunk kölcsön. Erre van a kölcsönző, meg a qva negyed.
2019. máj. 6. 20:31
 5/21 A kérdező kommentje:
És ez, hogyan tartozik ide?
2019. máj. 6. 20:35
 6/21 anonim ***** válasza:
eladja bontónak és azt hazudja ellopták.
2019. máj. 6. 20:36
 7/21 anonim ***** válasza:

A törzskönyvet át kell adni vevőnek. Tehát anélkül nehéz.

Persze vannak vevők, akiket be lehet etetni minden hülyeséggel.

Én nem adnám kölcsön a kocsimat. Ha mégis, akkor kölcsönadási szerződéssel, amiben minden felelősséget vállal a kocsiért az illető.

De ha valakiről bármi ilyet lehet feltételezni, akkor ki adna neki kölcsön kocsit???

2019. máj. 6. 20:48
 8/21 anonim ***** válasza:
Ja, és ha én kocsit veszek, megnézem az eladó személyijét, hogy valós adatok szerepelnek az adásvételin. Így nem is tudna nekem nem tulajdonos kocsit eladni.
2019. máj. 6. 20:49
 9/21 A kérdező kommentje:

Ide is leírom: Ha írok egy kölcsönadási szerződést, akkor pont, hogy sokkal könnyebben el fogja tudni adni, hisz minden adatom benne van, nem? Az én adataim és kérik még a törzskönyv számot is, ami nincs benne a forgalmiban.

A kölcsönadási szerzősét 2 példányban kell, igaz? Mit írjak majd bele?

2019. máj. 6. 21:06
 10/21 D. Brasco ***** válasza:
2019. máj. 6. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!