Ha én vagyok az üzembentartó nekem fogják küldeni a csekkeket?
Nem tudom, pontosan milyen csekkekre gondolsz, de
• az üzembentartó kötelezettsége a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás megkötése és fenntartása;
• az üzembentartó a gépjárműadó alanya;
• amennyiben a járművel olyan szabálytalanságot követnek el, ami miatt büntetést szabnak ki, akkor az üzembentartónak küldik a bírságot, és amennyiben az közigazgatási bírság, csak úgy van kimentési lehetősége, ha jegyzőkönyvvel bizonyítja, hogy a gépjármű előtte jogellenesen került ki a birtokából, vagy közhiteles irattal bizonyítja, hogy másnak adta használatba (objektív felelősség);
• úthasználati díj, vagy parkolási díj megfizetésének elmulasztása esetén az üzembentartónak küldik a pótdíjfizetési felszólítást.
Az üzembentartó lakcímnyilvántartás szerinti címére küldik az esedékes küldeményeket. (Csak lakóhelycím esetén a lakóhely címére; bejelentett tartózkodási hely esetén a tartózkodási hely címére; bejelentett levelezési cím esetén a levelezési címre.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!