Céges autóval neki ütköztem vészfékezéssel kicsit egy előttem lévő autónak, amin kisebb kár keletkezett, de az én céges kocsimon nem volt kötelező biztosítás, akkor az üzembentartó céget terheli a kár? Vagy személy szerint engem?
A főnöködet kérdezd, de sanszos, hogy a kárt neked kell kifizetned, a komolyabb összeg a büntetés lesz, ha a rendőrség is be lett vonva.
A kötelező biztosítás nélküli közlekedésnek baleset nélkül is vannak következményei (büntetés, fedezetlenségi díj megfizetése), kötelességed lett volna indulás előtt ellenőrizni, hogy az autóval minden rendben van - de ez a tétel a céget terheli, ezt ne engedd, hogy rád hárítsák, a kár megtérítése már cifrább... ha rendes a főnököd, kifizeti, ha nem akkor te fizeted.... ha volt rendőr, akkor még az sem kizárt, hogy a baleset okozásáért is megy a csekk.
A balesettel tulajdonképpen lebuktattad a céget :-)
Rendőr volt vagy papírt adtál neki?
Ilyenkor az a legjobb ha megtudtok egyezni hogy ott helyben kifizeted. Akkor nem büntetnének meg de így a céget nagyon megfogják, meg lehet téged is.
Szerencsétlen sofőr mit tehet szerintetek ilyenkor?
Szitu:
Főnök: Itt az autó, menj el vele X-be, ezt meg ezt elintézni.
Sofőr: Van rajta kötelező?
F: Nincs, de ne foglalkozz vele.
S: Én akkor nem vezetem, ez így szabálytalan.
F: Oké, akkor holnaptól már nem kell bejönnöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!