Műszaki vizsga érvényességét meg lehet hosszabbítani 1-2 héttel?
Első válasz téves. Egy perccel sem lehet meghosszabbítani.
Nem meghosszabbítani lehet, hanem előrehozni 30 nappal, veszteség nélkül.
KöHÉM rendelet: 11. § (3a) „Ha az időszakos vizsgálatot a forgalmi engedély időbeli hatályának (műszaki érvényességi idejének) lejárta előtt legfeljebb 30 napon belül végzik, a forgalmi engedély hatályának megállapításánál a (3) bekezdésben meghatározott időtartamot nem az időszakos vizsgálat napjától, hanem a forgalmi engedély időbeli hatályának lejárta napjától kell számítani.”
a müszaki vizsga érvényeségét, csak egy müszaki vizsgán lehet meghosszabítani, 2 évvel.
nem lehet halasztani, kitolni meg ilyesmi:)
Ha lejár, akkor lejár:)
Milyen messze kell vinni?
Amúgy ne parázz, én anno amikor a kocsimat vettem, fél éve nem volt rajta műszaki és úgy vittem 200 km-re haza, hogy előttem ment a fiam a másik kocsival, amivel odafelé utaztunk. Így őt szedték volna ki a rendőrök nagyobb valószínűséggel.
Nyugodtan vigyétek el így. Akár késő este, akkor kevesebb a zsaru. Nézzétek meg, hogy mérnek-e alkor az útvonalon. Ezért ne fogadj tízezrekért trélert.
Hamarabb megérkezett az első önjelölt, internetes, mindig minden szabályt betartó igazságosztó! Nem képzeld nem erre nevelem. Mér nem is kell, lassan 25 lesz, szerintem el tudja dönteni, hogy mi a jó és mi a rossz.
Ebben az esetben, ha a gyakorlatot nézzük, a kérdező az égvilágon senkire nem fog veszélyt jelenteni, nem egy széthulló tragaccsal fog közlekedni! Úristen, amint lejár a műszaki, 0:00-kor összeszakad a garázsban és egy mindenkire veszélyes időzített bomba lesz (nem). Egy-két hétről lenne szó. Még ha el is kapják, ha úgy áll hozzájuk az ember, még a zsaruk el is engedik 90%-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!